Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 9.rész: Átalakulás megkezdése a hétköznapokban

Isten létezik - 9.rész: Átalakulás megkezdése a hétköznapokban


Az előző részekből szépen megérthetted mit jelent a rossz, és a jó körforgása. Megérthetted, hogy önzetlen, jóságos tetteid által szeretetet érezhetsz, mely érzet megjelenésekor lelked fénnyel, életerővel töltődik. Megérthetted, hogy minél többször így cselekszel, annál hamarabb visszakapod a gyermekkori fényes lelked, szeretetteljes érzelmi állapotod, oktalan létöröm érzetedet. Most lássunk példákat a hétköznapi önzetlen cselekedetekre, lássuk hogyan változtathatjuk meg életünket a megszokott környezetünkben.

Ismétlésként, a jó körforgásában úgy kell élned, hogy megteszed a feladataidat, és még egy kis pluszt is próbálsz adni.
Kezdjük a facebookkal, minden nap lehetőséged van boldog születésnapot kívánni embertársaidnak. A legtöbben nem várják el tőled, figyelmességeddel váratlan meglepetést okozol, örömöt okozol.

A kapcsolatokban mindig igazságosan osszuk szét a házi feladatokat, és a kötelesség mellett, törekedjünk mindig egy kis pluszra is, egy kis kedvességre is. Nap szinten próbáljunk váratlan örömet okozni kedvesünknek. A szexben is önzetlenek legyünk, elsősorban arra törekedjünk, hogy mindkettőnknek jó legyen, majd egy picit arra, hogy partnerünknek legyen egy picit jobb. Így sokkal jobb lesz nekünk is, mert szeretet gyúl a szívünkben, ami teljesen átalakítja a szexuális élményt.

Egész nap emberek között élsz, főleg nagyvárosokban. Kívánj mindenkinek valami szépet, valami jót, keresd az alkalmakat, hogy jót cselekedhess valakivel. Vezess át egy öreg nénit az úton. Dicsérd meg a kasszás hölgy haját. Mond meg a buszsofőrnek, hogy milyen jól végzi a munkáját. Nem várja el tőled senki, így kedvességed meglepetésként érkezik, váratlan örömet okoz. Látni fogod az örömet, és szeretetet fogsz érezni. Csak kezdetben lesz nehéz az értékelés, minél több fény lesz a lelkedben, annál könnyebben fogsz szívhez szóló dolgokat mondani idegen embertársaidnak is.

A vállalkozásod bevételéből, forgass vissza egy részt szeretetre. Ha keresel ezer eurót egy hónap alatt, akkor 100 eurót fordíts figyelmességre, kedvességre. Ha éttermed van, akkor lepd meg a vendégeid ingyen előétellel, fűszeres vajjal, fokhagymás kiflikkel. Pár fillér az egész, 100 euróból jó pár vendégnek jutni fog. A vendégeid nem várják el a kedvességed, meglepi őket majd, örömöt okozol nekik. Tudni fogják, hogy vállalkozásod nem csak a pénzről szól, ha nem a szeretetről is. Az öröm pillanatában szeretetet fognak érezni, ahogy te is, amikor látni fogod a mosolyukat. Az emberek a szeretet érzeteket megjegyzik, társítják a hellyel, visszajáró vendég lesz belőlük. Az egód ellenkezni fog a 100 eurónak, mégis ha elengeded a bevétel egy részét, akkor sikeresebb leszel, több visszajáró vendéged lesz. De arra vigyázz, hogy az emberi lélek kiérzi a szándékot, ha direkt csinálod haszonszerzés céljából, nem a pillanatnyi öröm, mosoly céljából, akkor nem működik, nem jelenik meg a szeretet érzelem.

Ha lenyírod a füvet a ház előtt, akkor nyírd le valamelyik szomszéd előtt is. Nem várja el, nem érti majd miért tetted, amikor felfogja hogy csupán kedves akartál lenni, akkor mosolyogni fog, egy pillanatra szeretetet érez majd. Szedjél egy tál cseresznyét és vidd át neki. Ugyanígy rengeteg lehetőséged van a faludban, városodban. Takarítsd össze a parkot, szedd össze a szemetet a faluban. Csupán azért, hogy szebb hellyé tedd a falud, látványa sok embernek örömöt okozzon.

Kijárhatsz a természetbe, ott is összeszedheted a szemetet. Földanya lát, a vizek, fák látnak, ők ugyanúgy élnek. Nem várják el tőled a tisztítást, de örülnek ha foglalkozol velük. Takaríts ki egy vízpartot, majd nézd meg a megváltozott környezetet. Ha nem is fogod látni, hogy mosolyog rád Földanya, érezni biztosan fogod amit érez, erőteljes szeretet önt majd el. Etess állatokat, madarakat. Senki nem várja el tőled, nem lesz belőle semmi hasznod. Csupán az örömszerzés szándéka vezérel, látni fogod a boldog állatokat, boldog madarakat, érezni fogod a szeretetet.

Építkezésen dolgozol, mindig dolgozz akkor is, amikor nem figyel rád senki. Ha elfogyott a munka, és a főnök még nem ért vissza, akkor takarítsd meg a szerszámokat. Nem várta el tőled senki, meglepetésed örömöt fog okozni. Sokszor nagy a csábítás, hogy egy kis ügyeskedéssel, füllentéssel több haszonhoz jussunk, a főnöknek mindegy, mert bőven van neki, és úgyse jönne rá ki volt a tettes. De Isten lát minket, maradunk a rossz körforgásában. A váratlan haszon káröröm érzete sötétséget enged a lelkünkbe, amíg az őszinteség, plusz kedvesség öröme fényt, szeretetet enged a lelkünkbe. Ha kiakarunk szállni a rossz körforgásából, akkor első lépésként meg kell tanulnunk őszinték maradni. Az ego még sokszor rászedhet minket, ilyenkor vissza kell adni az elvett értékeket, be kell vallani tetteinket, bocsánatot kell kérni. Isten imádja az ilyesmit, nagyon értékeli amikor az ember legyőzi önmagában a sötétséget. Ilyenkor megszűnik a karma, törlődik a rossz cselekedet.

A sötétség kifigyelte a fény viselkedését, ezért ravaszul néha eljátssza az önzetlen cselekedeteket, haszonszerzés céljából. Sok embert becsaptak már, ezért sokunknak furcsa, ha valaki kedveskedik, mindjárt azt hisszük, hogy hosszútávon akar tőlünk valamit. De ezzel nem kell foglalkozni. Lesznek embertársaink akiknek önzetlen tettünkkel nem okozunk örömet. Lesznek olyanok, akiket egyenesen idegesíteni fog jóságunk. Ők nagyon erősen a rossz körforgásában élnek, kerülni fogják a társaságunkat a jövőben. A sötétség irtózik a fény közelségétől. Azok az emberek, akiket már egyszer megvezettek kedvességgel, azok nem lesznek idegesek, de nem is lesz mosoly az arcukon. Velük se kell foglalkozni. Esetünkből megtanulják majd, hogy maradtak hátsószándék nélküli jóindulatú emberek, legközelebb már nagyobb eséllyel együtt tudnak örülni. A legtöbb ember mosolyogni, töltődni fog.

Minél többször okozunk jó cselekedeteinkkel örömöt, annál többször megnyitjuk a szívünk, annál több sötétség távozik belőlünk. Emelkedni kezd az életerő szintünk, egyre természetesebb, ösztönösebb lesz az önzetlen viselkedésünk. Egyre könnyebben ismerjük fel azokat az élethelyzeteket, ahol jóságunk megnyilvánulhat. És a karma körforgásának köszönhetően, egyre több jóság fog váratlanul visszaérkezni az életünkbe, egyre többször fogunk boldogan rácsodálkozni a sok jóra, ami életünkbe beáramlik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése