Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. január 29., kedd

Isten létezik - 8.rész: Önzetlen tettekkel visszajutni a jó körforgásba

Isten létezik - 8.rész: Önzetlen tettekkel visszajutni a jó körforgásba


Nem kell kolostorba vonulnod, ahhoz hogy szeretetet érezhess. A szeretet érzet megjelenése benned, a legerősebb jele annak, hogy visszakerültél a jó körforgásába. A rossz körforgásában is éreztél néha szeretetet? Mikor? Szeretetet éreztél szüleid felé, legjobb barátaid felé, majd a szerelmed felé, majd a gyermeked felé? Mi a közös pont, mikor szokott elönteni a jóleső érzet?

A párkapcsolatok legelején, a szerelmesek sokszor meglepik egymást. Találkozásnál apró ajándékot, meglepetést hoznak, beszélgetések során sokszor szépeket mondanak egymásnak, értékelik egymást. Állandó szeretet érzetük van, erős késztetést éreznek, hogy érzelmeiket szavakba öntsék, kimondják, hogy szeretlek. Majd évek múlva a láng elhalványul, az érzet csak néha tér vissza. Mikor? Amikor elvégezted a rád eső feladatokat a háztartásban, valamint még egy kis pluszt is adtál, hogy örömöt okozz. Nem a te dolgod lett volna elmosogatni, mégis megtetted, hogy feleségedet meglepd a váratlan tettel, tisztán örömszerzés céljából. Látni akartad a meglepett tekintetét, látni akartad a mosolyát, érezni akartad az örömét. Ilyenkor megjelenik az emberben egy olyan érzet, hogy törődnek vele, fontos valakinek az ő öröme, ilyenkor megjelenik a szeretet érzet. Párunkat elönti a gyönyörű érzelem, boldog, és újra késztetés érez kimondani, hogy szeretlek. Tudja, hogy nem kellett volna elmosogatnod, tudja, hogy végette tetted, hogy kedves akartál lenni, hogy figyelve volt rá, szeretve volt. Ilyenkor érez szeretetet. És ugyanígy mi is ekkor érzünk szeretetet, ha minket meglepnek, ha velünk figyelmesek.

A gyermeked tudja, hogy azért olvasol mesét lefekvés előtt, azért takargatod be alaposan, mert törődsz vele, fontos az öröme számodra, mert szereted. A legjobb barátod tudja, hogy azért kap tőled karácsonyra ajándékot, mert örömöt akarsz neki okozni, mert szereted. Nincs hátsó szándék, az egyetlen cél a mosoly az arcokon. Amint elkezdesz az összes embertársaddal, élőlény társaddal így viselkedni, azonnal belekerülsz a jó körforgásába. Önzetlen tetteiddel sok mosolyt fogsz varázsolni embertársaid, élőlénytársaid arcára, majd a karma körforgása által, a sok jó tett visszaérkezik hozzád, így kétszer fogsz szeretetet érezni, minden egyes jó tetted után. Minden egyes szeretet érzetnél, lelkedbe beáramlik a fény, kinyomja onnan a sötétséget, lelked elkezd felemelkedni a gyerekkori életerő szintre, alapkedved idővel visszavált oktalan létörömre. Így juthatsz vissza a jó körforgásba, így töltődhetsz fel szeretettel újra. És nem kell kolostorba vonulnod, hogy ezt megtehesd, hétköznapi életedben megkezdődhet az átalakulásod. Megváltoztatod a világfelfogásod, tudatosan törekedni kezdhetsz, hogy az öröm körforgásában kezdj el élni, akkor gondolataidat követni fogják az önzetlen tetteid, majd a tetteidet követni fogják az érzelmi változásaid.

Vagy maradhatsz a rossz körforgásában. Egyre jobban elkülönültség érzeted lehet, egyre jobban felsőbbrendűbb érzeted lehet, először az utcán, végül majd otthon is. Feloszthatod a világot alsóbb, és felsőbb rendűekre, és uralkodhatsz a játékaidban. De akkor ne csodálkozz, hogy senki se szeret majd, hogy többé nem érezhetsz szeretetet. A feleségednek egyre több házimunkát kell elvégeznie, egyre jobban azt érzi, hogy még tovább mentél, még jobban kizsákmányolod, minél nagyobb rész hárul rá, miközben te focimeccset nézel. Egyre jobban úgy érzi, hogy nem törődsz vele, nem fontos számodra, csak egy szolgának használod. Ekkor nem szeretet kezd el érezni, hanem gyűlöletet. Idővel ugyanazt fogod érezni te is, ami a feleségedből kiáramlik beléd. Élhetsz olyan életet, ahol sok szolgád van, ahol hatalmas egó lettél, de azzal számíts, hogy a szeretet érzelmeket, felváltják a gyűlölet érzelmek életedben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése