Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. december 23., vasárnap

Minden bátorságom össze kellett szednem, hogy kilépjek azon az ajtón

Minden bátorságom össze kellett szednem, hogy kilépjek azon az ajtón


Egy asszonyhoz, hosszú évek óta nem beszélt a férje. Meg kellett néznie a karosszékben, hogy ott van-e, onnan tudta, hogy otthon van. Végül minden bátorságára szüksége volt, hogy kilépjen az ajtón, elhagyja a férjét.

Nagyon sok ember fél a változástól. Kinéz az ajtón, és az ismeretlen várja, az ismeretlen pedig maga a félelem. De amikor már szörnyen szenved, akkor végül kilép azon az ajtón, abban a tudatban, hogy rosszabb úgy sem lehet. Éveket képesek vagyunk szenvedni a döntés előtt. Évekig kínlódunk, gyötrődünk, lemerül az életenergiánk, csak hálni jár belénk a lélek. De nem merünk változtatni, nem merünk kilépni az ajtón.

Segíts magadon, és Isten is megsegít. Az embernek le kell győzni a félelmét az ismeretlennel szemben. Nem azért születünk erre a Földre, hogy rabszolgasorsban szenvedjünk. Ha úgy érezzük, hogy fájni kezd a lelkünk, akkor változtatni kell. Isten nem fog megmenteni téged, isten pont azért engedi a gyötrelmes sorsokat, hogy az ember rákényszerüljön a félelme legyőzésére. Ha egyszer elindulsz, akkor Isten örömmel melléd áll, egyengetni fogja utadat. Kilépsz az ismeretlenbe, de furcsa véletleneknek köszönhetően a sorsod jól alakul. Könnyen megtörténhet, hogy csöbörből, vödörbe kerülsz, de már akkor is előbbre leszel annyival, hogy könnyebb kilépsz következő alkalommal az ajtón. Többé nem engeded, hogy fojtogassák a lelked, nem engeded, hogy kiszolgáltatott helyzetbe préselődj. Ezek az emberek idővel megtalálják egymást, olyan kapcsolatokba lépnek, ahol már harmónia, szeretet, boldogság van. De ez ugyanúgy igaz a munkahelyünkre, vagy életünk bármely részére.

Sose féljünk a változástól, azért érkezünk erre a Földre, hogy legyőzzük a félelemeinket. És Isten mellénk áll, támogat minket. Hatalmas erő, bátorság kell, hogy legyőzzük a félelmeinket, kilépjünk az ajtókon, de ilyenkor fejlődik a lelkünk, Isten ezt a lélekfejlődést várja tőlünk. Nem erőszakoskodik, nem kényszerít a változásra, tiszteletben tartja a döntésed, annyit szenvedsz, amennyit akarsz. De ha egyszer eleged lesz belőle, akkor örömmel támogat, segít megtalálni a boldogságot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése