Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. december 3., hétfő

Nárcisztikus figyelmeztető jelek 6. - Szokatlanul sok "őrült" ember az életében (piszkító kampány)

Szokatlanul sok "őrült" ember az életében (piszkító kampány)


Gyakori, hogy a nárcisztikusnak megszakadt kapcsolatai vannak azokkal az emberekkel, akik őt legjobban ismerik (szülők, testvérek, volt feleségek stb). Ezek azok az emberek, akik már eleget tapasztaltak abból, hogy milyen a nárcisztikussal az élet, és véget vetettek a kapcsolatnak. Elegük volt a manipulációból, a hazugságokból, a felelőtlen és parazita viselkedésekből.
Ha a nárcisztikustól hallod csak a sztorit, egyrészt a történet nem egészen stimmel, másrészt biztos, hogy ők az áldozatok. Semmi nem az ő hibájuk. Minden volt párjuk őrült/ bipoláris/ drog függő/ alkoholista/ rettenetes szülő. Mindegyik. A kapcsolatai megromlásában a nárcisztikusnak semmi szerepe nem volt.

A húgával évek óta nem beszél, mert elege lett, hogy a húg állandóan pénzt kért tőle (ez valószínűleg fordítva történt.) Az apja nem beszél vele valami félreértés miatt. Az unokatestvére alkoholista és beteges hazudozó. A lánya pedig “nárcisztikus” és muszáj volt vele megszakítania a kapcsolatát.
A nárcisztikus életében feltűnően sok “őrült”, beteg, vagy gonosz ember van, akkor is, ha nem szakadt meg vele a kapcsolatuk. Ez azért van, mert a nárcisztikus szereti az embereket befeketíteni a hátuk mögött, főleg azokat akik őt jól ismerik, vagy azokat akik már az elejétől átlátnak rajta. Minél jobban aláássa egy ember szavahihetőségét, annál kevésbé fog bárki hinni annak az embernek mikor a nárcisztikusról elmondja az igazat.
A nárcisztikus ezenkívül sokszor másra vetíti a saját viselkedését. Tehát ha azt mondja neked, hogy nem beszél a bátyjával, mert az egy alkoholista és manipulál, akkor jó esély van rá, hogy ő maga csinálja, vagy csinálta ezeket a bátyja. Az az igazság, hogy ezeknek az embereknek a nagy többsége nem őrült, drogos, alkoholista vagy gonosz. Valószínűleg normális emberek akik rájöttek, hogy milyen a nárcisztikus igazából, és elhúzták tőle a csíkot.
Mikor az új áldozatnak elmeséli a nárcisztikus, hogy a volt feleségei milyen szörnyűek voltak, és a szülei, testvérei, más családtagok milyen kibírhatatlanok, az áldozat persze nagyon megsajnálja, hogy milyen balszerencséje volt egész életében ennek a fantasztikus embernek. De most itt van ő, és majd megad szegénynek egy olyan kapcsolatot és szerelmet amilyet megérdemel.
Ezenkívül az új áldozatnak eszébe sem jut majd bármiféle kapcsolatot teremteni a volt feleségekkel, vagy családtagokkal, hiszen ki akar egy alkoholista/ hazug/ manipulatív hárpiát az életében? Így a nárcisztikus sikeresen elzárja az új áldozatot azoktól az emberektől, akik figyelmeztethetnék őt.
Mikor aztán a áldozat végre otthagyja, a nárcisztikus egy piszkító kampányt indít az áldozat ellen, és emiatt mindenki úgy látja majd, hogy az áldozat hibája volt minden, ahogy talán te is a volt feleséget hibáztattad, mikor a nárcisztikussal találkoztál. Minden amit mondott a volt feleségéről, azokat most rólad mondja mindenkinek. Amikor elváltok, mindenkinek elmondja majd, hogy nem volt választása, veled valami nagyon nem stimmelt, ő veled maradt ameddig csak bírt, de végül is nem lehetett rajtad segíteni, és már nem lehetett kibírni téged.
A piszkító kampányai hihetőek, mert szándékosan a kapcsolat elejétől minden ismerősnek úgy állította be magát, mint a legnagyszerűbb embert a világon, és mikor a maszk elcsúszik, csak az áldozat látja majd, a maszk nem fog elcsúszni mindenki más előtt. Az áldozat fog őrültnek és hibásnak tűnni, hiszen a nárcisztikus annyira jó fej, annyira normális és jó ember, egyszerűen nem lesz hihető a kívülállóknak, hogy amit az áldozat állít róla az igaz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése