Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. szeptember 16., vasárnap

Hogyan gyere le a spiriről?

Hogyan gyere le a spiriről?

Barna Berni írása.

Erre indulni ?  Erre indulni !
Mentális off.
Kivagyunk mentálisan.
Igazából nem is tud máshogy lenni, mert már minden eljut hozzánk, az is, amit nem akarunk. Teljesen felesleges szerintem azon nyafogni, hogy szar a világ, meg felgyorsult, meg mocsok. A Világ olyan, amilyen. Az a dolga, hogy bármilyen lehessen és próbálhatjuk megállítani, lelassítani, lázadni ellene, le fogja tojni, és haladni, pörögni fog tovább. Megállítani nem lehet, mert kifutja a köreit, a diktált tempóját és sem az infó nem lesz kevesebb, mint ahogy a minket belőle ért ingerek sem. Lehet lázadozni, parázni, magyarázni, de valójában a kínjainkat semmi ilyen kifelé tolt megoldás nem fogja csökkenteni.

Azt, hogy ki vagyunk offolva mentálisan.
Nem bírja lekövetni az idegrendszerünk ezt a mérhetetlen mennyiségű ingert, mert nem erre van kitalálva. Oké, hogy fejlődünk és alkalmazkodunk, de jelenleg a kinti események szétzúzó ereje nagyobb, mint amilyen erős az idegrendszerünk és a feldolgozó képességünk. Nem haladunk egy ritmusban, nem érjük utol, sem a kinti történéseket, sem magunkat. Már minden észrevétlenül jut el hozzánk, tudjuk, hogy a világ végén mekkora gáz van, hogy ki mit gondol, érez, hol van, kivel, mit csinál.
Ezekhez az infókhoz aztán elfojtásaink szerint kreálunk egy elképzelést, hozzákapcsolunk érzeseket, és mivel nem vagyunk tisztába a saját működésünkkel, önmagunkkal, mert nincsenek kialakult értékeink, jól bezuhanunk. Ugyanis önkéntelenül hozzá mérjük magunkat egy illúziókra épülő világhoz.

Vajon a látható világhoz képest hol tartunk? Elegek vagyunk-e? Elég kerek-e a fenekünk? Elég helyre utaztunk-e? Elég jól teremtünk-e? Eléggé benne vagyunk-e a pörgésben?
Elárulom, hogy ehhez soha nem lehet elégnek lenni! Ugyanis ez egy olyan ritmus már, ami meghaladta a képességeinket és a mentális offot okozza. Olyan szinten van az elménk széttolva és túlpörgetve az ingerekkel, amelyek abnormális vágyakat kreálnak, hogy törvényszerű, ha mögé nézünk, az, hogy nem tudjuk megélni az igazi örömöt.
Lényegében azt sem tudjuk, hogy hol vagyunk, mert a lelkünknek arra sincs ideje, hogy beérjen minket. Többnyire nem is halljuk, mert felborult a rendszer és a fejünkben zakatoló kielégíthetetlen vágyak, jellemmé alakulnak, aztán meg azt hisszük ezek vagyunk mi. Pedig nem.
Lényegében minden bajunknak ez az okozója a kapcsolatoktól kezdve, az egészségen át.
Vegyük például az intimítást. Mivel a szemünk elött zajlik a live porno, a testek versenye, a legszélsőségesebb ingerek ütik az agyunkat, persze, hogy hajtjuk a megéléseket, mert túl lett húzva az idegrendszerünk, és az agy kábé már semmitől nem tud igazán kielégülni. Ugyan is az agy nem tud. Csak a lélek tud. De a lelkünk le van maradva és az elménkben pörgő elképzeléseink uralkodnak még a hormonális rendszereinken is. Az a kémiai folyamat győz, ami a legtöbb érzelmet váltja ki és a legtöbb energiát kapja. Ki vagyunk billenve és szét vagyunk mentálisan. Ez történik. Nem a gonosz manipulátorok játéka tesz tönkre minket, hanem az, hogy nem tanították meg, hogy nem a Világ folyása ellen kell hadakozni, hanem önmagunk megismerésével felhúzni a védelmi vonalakat.
A feldolgozás képessége belső erő. Ha megismered magad, ha pontosan tudod, hogy az idegrendszeredre, hogy hat mind ez, ha nem azonosítod magad minden kint történt dologgal, ha nem folysz bele a Világ illúzióiba abnormális módon, ha tudod mik az értékek, akkor jobban leszel. Amint megérted, hogy nem veled van a baj, hanem nem adtál lehetőséget magadnak a feldolgozásra, és valami olyat akarsz követni, amit nem lehet, jobban leszel. Amint megérted, hogy a káosz, ami benned van, nem te vagy, csak nem tudod feldolgozni az ingereket, de tehetsz azért, hogy ne legyen fullra húzva az idegrendszered, jobban leszel.
Az egyetlen valódi válzozás benned és a világban, az, ha neki állsz utolérni a lelked. Megfigyelni és segíteni önmagad. Kitisztítani a tudattalan mintáidat, amik úgy működnek benned, hogy észre sem vetted, hogy bekaptál valahonnan egy olyan mintázatot, ingert, amit sajátodnak élsz, pedig semmi közöd hozzá.
Ez munka. Nem megy sodródva. Meg kell találni az utat önmagunkhoz, a tiszta gondolatokhoz, és ha valaha, valami változást hozhat a Világban, az pont ez lesz. Ha az egyén ismeri önmagát, tudatosan rendben tartja belső figyelemmel, a gondolatok megtisztítával, akkor jobban fog vigyázni másokra is, és nem fog olyan vágyakat kergetni, aminek se Te, se Én nem tudunk megfelelni.
A mentális egészség az, ami manapság a legnagyobb kincs. Persze fontos a kerek popsi is, de ha zizi vagy, hiába dolgoztál érte. Egy roncs, kerek popsival, egy olyan, akinek off az idegrendszere a szorongásai és téves azonosulásai miatt, nem lesz elég. Mint, ahogy a feszülő izmok, meg a vaskos bankszámla sem.
Egyensúly. Lélek és test együtt működése. Ez a titok. Üljetek le és várjátok be a lelketek! Ott lesz a megoldás.
Barna Berni: Hogyan gyere le a spiriről?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése