Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. szeptember 10., hétfő

Miért akarsz pénzt költeni a spirituális tanításokra?

Miért akarsz pénzt költeni a spirituális tanításokra?



Elsősorban azért, mert nincsenek tudatában annak, hogy Isten teljesen ingyenesen, díjmentesen felkínálta számukra azt a tudományt, mely életre visz. Nincsenek tudatában, mert nincs, aki elmondja nekik, hogy az élet tudása teljesen ingyen van. (Mt 10:8)

Csak olyan spirituális tanítók, guruk, papok, lelkészek, „best seller írók” vannak, kik pénzért azt hirdetik, amit a „viszkető fülek” hallani akarnak. (Olyan kijelentéseket, mint: Ti is istenek vagytok! Hegyeket mozdíthattok! Bármit kértek, megadatik! Isten bennetek lakik! Ne ítélkezz! Stb ezen, szövegkörnyezetükből önkényesen kiragadott szólamok konkrét jelentésére egyenként ki fogunk térni a következő bejegyzésekben)

Azt mondta Krisztus, hogy az aratnivaló sok, de kevés a (lelkiismeretes) munkás, ki a munkáját nem földi jutalomért végzi, hanem azért a “mennyei” jutalomért, azért a lelki békéért, melyet az Isten ad neki. (Jn 4:34)

A legnyomósabb oka annak, hogy az emberek képesek hatalmas összegeket áldozni a részigazságokért, a spirituális tanokért, az, hogy az a tudomány, melyet pénzért lehet adni-venni, megengedi számukra, hogy megmaradjanak dédelgetett hazugságaikban.

A pénzen vásárolt „tudomány” ugyanis NEM közli a tanoncokkal, hogy csak két út van, középút nincsen. És azt sem jelenti ki, hogy a hazugság halált nemz. Ekképp mindenki megmarad az ő féltve őrzött hazugságaiban, és nem szerez tudomást arról, hogy létezik egy olyan igazság, amelyért megéri elhagyni a hazugságokat, amiben olyan élet van, amilyent emberi szem nem látott, emberi fül nem hallott, és mely olyan békét kínál az emberek számára, melyet emberi szív nem érzett.


János apostol azt írja, hogy:
“1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2 Ez kezdetben az Istennél vala.
3 Minden õ általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
4 Õ benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség NEM fogadta be azt.”

Még egy harmadik okot is megemlítenék, még mielőtt lezárnám ezt a gondolatcsomagot, mely a nőkre érvényes. Az a tény, hogy a spirituális kurzusokon sokkal több a nő, mint a férfi, annak köszönhető, hogy nincs olyan férfi mellettük, aki be tudja vinni a házba azt a lelkiséget, azt az egészséges “spiritualitást”, mely megtarthatná az egész családot.

Ekképp a hölgyek arra kényszerülnek, hogy a kezükbe vegyék lelki útjuk irányítását, és hétvégenként elvisznek körülbelül 50 eurót (rosszabb esetben többet) a gurunak, ki hangzatosabbnál hangzatosabb tanokkal tölti meg a fejüket, melyeket hazavíve és gyakorlatba ültetve veszélyeztetik családjaik épségét és lelki békéjét.

Tehát a nők legfőképp azért fordulnak a pénzért megvásárolható spiritualitáshoz, mert férjeik nem tudják, de nem is kíváncsiak arra, hogy az Élet Szerzője szerint mit jelent, egy nő mellett férfinak, családfőnek lenni.

Drága embertárs, ha megértetted a fenti sorok üzenetét, és szeretnél megszabadulni azoktól a hazugságokból, melyeket, ha nem veszel észre, téged is a romlásba és a halálba visznek, kiálts Krisztushoz. Kérd, hogy vegye el tőled a szellemi vakságot, mely akadályoz abban, hogy meglásd a valóságot, és a benned is jelenlévő hazugságokat, melyek testi és lelki betegségeket hoznak az emberiségre!

Olvasd el az Ő beszédeit , melyeket megtalálsz a négy evangéliumban. Ha őszinte a szándékod, és a segélykiáltásod, teljesen biztos lehetsz abban, hogy megnyílnak a szemeid, és megszabadít Isten az évezredes hazugságoktól. A megüresedett helyet pedig betölti az ő igazságaival, melyek olyan örömöt és békét adnak neked, amilyent eddigi életedben, a világ hazugságainak labirintusában nem tapasztaltál.

Nem tudhatom, hogy meddig fog tartani ez a folyamat számodra. Mindenkinél másképp történik a szembesülés, az átformálódás és a tisztulás.

Csupán egyetlen egy dologban vagyok teljesen biztos: Megéri!
Sok sikert! Isten áldjon!

P.S.
Miért fogalmaztam úgy, hogy kiálts Krisztushoz, és miért nem azt mondtam, hogy kiálts Istenhez?

Két nyomós okom van rá:
Az első ok az volt, hogy ne legyek félreérthető, hogy az olvasó ne egy általa elképzelt Istent szólítson meg, hanem azt az Elő Istent, ki visszahozta az életet Krisztus és még sokak testébe annak bizonyságául, hogy a Krisztus Jézus valóban az ő bölcsességét, az ő szeretetét, az ő tanácsait jelenített meg számunkra. Sajnos az az Isten, akit az emberek agya világi programozottságának köszönhetően elképzel, NEM képes bárkit is megszabadítani a hazugságoktól, és az azokból származó testi és lelki gyötrelmektől, a haláltól. Sem a magyarok nagyasszonya, sem a hinduk istenei, sem az ezotéria által népszerűsített, mindennel egyetértő istenképek nem képesek rá, hogy igaz szabadulást hozzanak a léleknek. Csupán az az örökkévaló Isten, ki többszörösen, ismételten bebizonyította, hogy még a több napos élettelen testbe is képes visszalehelni az életet.

A második nyomós ok, amiért azt írtam, hogy kiálts Krisztushoz, és ismerd meg az ő tanításait, az, hogy megmondatott, hogy az Atya ráruházott minden hatalmat. Még a végső ítélet jogát is neki adta, mert ő igaz volt, a végsőkig engedelmes, és mert nem rendelkezett saját egós akarattal, véleménnyel, melyet a facebookon postolgatott annak érdekében, hogy lájkokat gyűjtsön. Ő tehát nem a személyes elképzeléseit osztotta meg az igazságot éhezőkkel, hanem azt az igét, mely életet lehelt az anyagba, melyet a Teremtőnk rábízott.

Ezen két okból kifolyólag gondoltam, hogy a félreértések elkerülése végett nyugodtan fogalmazhatok úgy, hogy ha igaz szabadulást akarsz, Krisztushoz kiálts, kinek beszédei mellett már évezredek óta bizonyságot tesz az Úristen azáltal, hogy megszabadítja a vakokat a vakságtól, a süketeket a süketségtől, a hazugságokban élőket a hazugságoktól, a „halottakat” a haláltól.

Annak bizonyságául pedig, hogy nem fűződik semmilyen érdekem ahhoz, hogy ezeket a sorokat rovom, ismételten elmondom, hogy nem tartozom és nem is áll szándékomban tartozni semmilyen keresztény vallásos felekezethez (-nek), és én magam sem szeretnék létrehozni valami hasonlót, mert azzal annak szavait gyaláznám meg, akinek a nevében elmondom embertársaimnak a szabadulás örömhírét.

FELHÍVÁS.
Ha tetszenek az itt megjelenített gondolatok, nyugodtan megoszthatod őket barátaiddal, embertársaiddal. Főleg azokkal, akikről tudod, hogy sokat szenvedtek már a világ hazugságai miatt.
Ha szeretnél értesítést kapni az ezután következő, Krisztus tanításait ismertető és népszerűsítő bejegyzésekről, feliratkozhatsz a hírlevélre a jobb oldali sávban található lehetőséget használva.

Bár van a blognak egy facebook oldala is, azt nem szívesen népszerűsítem, mert a facebook egyre önkényesebben kezeli azokat a tartalmakat, melyek nem felelnek meg a jelenlegi világ-paradigmának. Tehát nincs semmi garancia arra, hogy a facebook oldalunk sokáig fog működni.

A www.youtube.com/szabadgondolat csatornára olyan videó és hanganyagokat töltünk fel, melyek ugyanúgy, mint ez a blog, abban segítenek az útkeresőknek, hogy minél jobban megismerjék és a hétköznapokban is alkalmazni tudják Krisztus, életről szóló tanításait.

A következő bejegyzésekben például a Székelyföldön és az egész Kárpát-medencében megjelenő ezoterikus mozgalmak Jézusa és az evangéliumok Krisztusa közötti lényeges különbségekre fogjuk felhívni a figyelmet, melyeket, ha nem leplezünk le, nem láthatjuk meg azt az igazságot, mely ténylegesen is szabaddá teheti lelkünket. Olyan kérdésekre is rávilágítunk, hogy mit jelentenek azok az ezotériában elterjedt bibliai szólamok, melyeket kiragadva a szövegkörnyezetükből hazugsággá tettek a pénzéhes tanítók, felemelkedett spirituális mesterek.

Olyan kijelentésekre gondolok, mint: Ti is istenek vagytok! Hegyeket mozdíthattok! Bármit kértek, megadatik! Isten bennetek lakik! Ne ítélkezz! stb)



Fórrás: Szabad gondolat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése