Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. szeptember 27., csütörtök

5 módszer a problémás emberek kezelésére.

5 módszer a problémás emberek kezelésére.


Reggel van, jó hangulatban ébredsz. Rengeteg időd van a reggeli rutinra. Egy nagyon finom reggeli után elindulsz, hogy elvégezd napi feladataidat. Majd megtörténik; egy problémás emberrel találkozol, és a nyugalmad hamar elszáll.


Mindannyian találkoztunk már olyan emberrel akik boldogtalanok akarnak maradni és mindent csak túlbonyolítanak. Léteznek és talán valamikor a múltban Te is egy voltál közülük. Sőt talán még manapság is van egy-egy olyan napod, ami negatívabb. Egy volt boldogtalan emberként mondom, hogy az érzelmi és mentális állapotaim képtelen voltam irányítani és ezért én is lehúztam másokat. Az élettől távol éltem teljesen a fejemben ahol aztán valóban menthetetlennek éreztem magam.

Leggyakrabban a menthetetlenségem érzése, haragként, kritikaként, dühként nyilvánult meg. Nem akartam semmiért sem felelősséget vállalni az életben. Békét, örömöt és harmóniát szerettem volna, de nem akartam az ezek megtapasztalásához szükséges munkát elvégezni. A tehetetlenségük pedig olaj a tűzre, ezért a durvaságuk egyre csak mélyül, öngeneráló folyamatot hozva létre. A személyiségük felszíne alatt egy érzés áll, hogy különböznek és kétségbeesetten keresik a segítséget.

Nem változtathatunk meg másokat, és nem is vehetjük rá arra hogy változni akarjon. Az egyetlen mód hogy segítsünk rajtuk az, ha őszinték vagyunk önmagunkhoz, megtalálni önmagunkban az erőt, és a harmónia egy példájává válunk.

Következik néhány példa amit hasznosnak találtam.

Határozottság és higgadtság.
Természetes, hogy ha egy irritáló és durva személlyel találkozunk azt megpróbáljuk elkerülni. Azt gondolhatjuk ha elkerüljük őket akkor egyszerűen csak eltűnnek. Ami időlegesen be is válhat, azonban visszatérnek mindaddig amíg nem találunk más technikát a helyzet kezelésére.

A negatív energiának ereje van amivel fenékbe billenthet minket legtöbbször azáltal, hogy helytelen viselkedésre késztet. Ha nem vagyunk határozottak ahhoz könnyen azon kaphatjuk magunkat hogy vitatkozunk, kiabálunk és ordítva elhagyjuk a szobát.

Ha higgadtak és megalapozottak maradunk, tudomást véve arról hogy lazán a testünkbe vagyunk ágyazva, az segít, hogy a szemébe nézzünk és teljesen urai legyünk a helyzetnek. Ez magadja a lehetőséget hogy higgadtak maradjunk és ne csináljunk olyasmit, amit később megbánhatunk.

Nézz szembe velük.
A sötétség –negativitás– nem tudja elviselni a fényt, pontosabban a fényben nem képes létezni. Ezért nagyon fontos, hogy a negatív emberek szemébe nézzünk, mert a fény így elűzi a sötétséget, áthatol a mesterkélt személyiség-paláston. Általában két dolog történik ha a szemébe nézünk. Az illető elsétál és nem beszél tovább. A beszélgetés egy pozitívabb irányba terelődik el. Mindannyian azt szeretnénk ha figyelnének ránk, egy boltostól egészen a párunkig. Venni a fáradtságot és az időt hogy valakire ránézzünk, az egyik legnagyobb ajándékot nyújtja a személynek; a kapcsolatot.

Hallgass hogy megérts.

Amikor egy problémás emberrel találjuk szembe magunkat, akkor automatikusan feszültebbekké válunk és mentálisan átgondoljuk a védelmi stratégiáinkat. De ha nyílt elmével állok hozzá meghallgatva azt amit mondani szeretne, akkor soha nem kell megvédenem magam. Soha. Ha meghallgatjuk amit mondani szeretne, nyitunk a mondanivalója felé és végighallgatjuk, akkor nincs negatív előítélet bennünk, ami a lehető leghelyesebb hozzáállás.

Az hogy egyetértek-e vele a dologban, az más kérdés és nem kötelező elmondani neki a véleményem. De meghallgatom őket, és folytathatom a beszélgetést ha kell. A legjobb ilyenkor azt mondani hogy; „Erre később visszatérünk”, „Lehet hogy igazad van”

Amikor valaki „bonyolultan” viselkedik, akkor valójában csak reagál az Ő érzékelt valóságára ahelyett, hogy a jelenben élene és a tények figyelembevételével cselekedne. A frusztrációjuknak csak nagyon ritkán van hozzánk köze.

Tanuld meg mikor kell hallgatni.

Vannak emberek akik nagyon zárkózott elméjűek és lehetetlen velük beszélni, de néha muszáj. Amikor olyasvalakivel állok szembe aki nem akar hallani, akkor nem erőltetem a dolgot. Ha erőltetem, és megpróbálom erőszakkal megértetni vele az álláspontomat, az soha nem vezet jóra. Van amikor a kommunikáció legtisztább formája a hallgatás.

Egy későbi időpontban, amikor az alkalmas, visszatérhetek a beszélgetéshez és kommunikálhatom azt, amit ki kell mondani. Az aktuális személy véleményétől függetlenül, megoszhatom az érzéseimet és gondolataimat, majd elengedni a dolgot.

Légy őszinte önmagadhoz.

Amikor olyasvalakivel állunk szemben aki érzelmileg, mentálisan vagy fizikailag is aggresszív, nem próbáljuk meg megváltoztatni. Ha úgy gondoljuk hogy a spirituális utat követjük és valaki a közvetlen környezetünkben nem változik, akkor ideje önmagunkhoz őszintének lenni és kideríteni, hogy mi történik valójában.

A kérdés hogy megszakítsunk-e valakivel egy kapcsolatot, legyen az szerelmi, munkaügyi vagy baráti jellegű, benned kell hogy először felmerüljön. Ha már mindent megpróbáltál vele, kérted a barátok segítségét, esetleg szakmai segítséget de még mindig nem változik semmi sem, akkor ideje elmerülnöd magadban és bízz abban amit találni fogsz.

Egy problémás ember másik oldala az, hogy lehetőséget nyújt a növekedésre.

Mindegy hogy mit ad az élet, mindig van lehetőségünk a választásra, a többé kevésbé felelősségteljes döntéshozatalra. Mindig emlékezni kell a felelősségünkre. Ezt kezdetben nehéz megtenni és nem könnyű folytatni. De ahogy egyre több felelősséget vállalunk az életben, úgy egyre inkább elveszítik a körülmények és az emberek a felettünk gyakorolt hatalmukat. Megtanuljuk, hogy minden pillanatban miként hozzunk döntést, és nem csak cselekszünk az érzelmeink vagy mások által vezérelve.

Forrás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése