Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. szeptember 11., kedd

A szeretet megszépít

A szeretet megszépít

Vannak öreg házak, amelyek nagyon szépek. Látszik rajtuk, hogy a lakójuk szeret bennük lakni, szeretik az otthonukat. Lehet az egy öreg faház is nádtetővel, az öreg deszkák mindig le lettek csiszolva, újra lettek festve, mai napig egészségesek. A nádtető pár évente meg lett igazítva, ki lett javítva. Ugyanígy az öreg akácfa kerítés is, valamint a rendezett udvar, gyep, virágok, kis zöldségeskert. Aki szereti a házát az törődik vele. Az időt, figyelmet szán a házára. Nem számít, hogy egy-egy munka mennyi ideig fog tartani, az ember türelmesen neki fog, és nem sajnálja az időt az apró részletekre. Csak ekkor lesz az elvégzett munka szép munka, csak ekkor marad a ház szép.

Ugyanez igaz embertársainkra is. Itt nem a fiatalkori szépségről van szó, hanem az ember kisugárzásáról, szemei ragyogásáról. Csak azok az emberek maradnak szépek, akik elég időt, figyelmet, törődést kapnak. Emberi kapcsolatainknál ezt a három fogalmat egybeolvasztva szeretetnek nevezzük. Aki elég szeretetet kap, az szép marad. Akire már nem szánnak időt, figyelmet, törődést, az elveszti a varázsát, ütött kopottá válik, elveszti a szépségét.

Az ember társaslény, szüksége van a figyelemre, szeretetre hogy szép maradjon. Szükségünk van valakire aki nem csak kapkodva törődik velünk, nem csak akkor szán időt ránk ha maradt neki valamennyi felesleges, - nem sajnálja ránk az időt, szép munkát végez, sok szeretetet ad. Előfordul, hogy valakivel olyan sokáig nem törődtek, hogy már nem akar szép lenni, már nem akar szeretetet, figyelmet, senkitől. Az is előfordul, hogy a nagy magányban megtanulja saját magát szeretni, saját magát megszépíteni, amit a spirituális tanítások megvilágosodásnak hívnak. 

A legnagyszerűbb dolgok nagyon egyszerűek. Ha megtanuljuk beosztani az időnket, akkor megtanulunk szeretni. Mert ha mélyebben belegondolunk, akkor ez a két fogalom elválaszthatatlan egymástól. Szánj elég időt, figyelmet valamire, valakire, és meglásd szépülni kezd. És úgy fogja érezni, hogy te szereted őt. Legyen az gyermeked, párod, szomszéd öreg bácsi akinek kihordod a szemetet, vagy a házad, udvarod. Vagy önmagad szeretete, szánj időt a kikapcsolódásra. A szeretet mindenen meglátszik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése