Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. július 6., szombat

Tele fej - Vs - Figyelmes - Sardnargis

Tele fej - Vs - Figyelmes


Nem vesszük észre, nem tudatosítjuk mikor, mennyi gondolattal van leterhelve az elménk. Egy olyan világban élünk, ahol felgyorsult az információáramlás, rengeteg adatot dolgozunk fel. Nem úgy van mint régen, hogy hetente egy hír érkezett a faluba, az emberek csendes estéken kapanyelet faragtak, vagy kukoricát morzsoltak. Reggel felébredsz, megnézed a telefonod, bekapcsolod a rádiót, kimész a városba, és elözönlött sok-sok információ. Az agy pedig tudatlanul dolgozik rajtuk, ismétlődnek a felfogott információk, akaratlanul jár az agyunk. Csökken a koncentrációs képességünk, alig tudunk figyelni, reggel kilenc után már alig marad agykapacitás a többi információ befogadására. És ez rengeteg energia, ami érződik a testi fáradtságon. Fáradtak a nyugati emberek, és alig tudnak figyelni. Nem látják át a bonyolultabb összefüggéseket, nincs agykapacitás. Kiút a tudatosság. Megtanulni tudatossá válni az elménkre, kontrollálni az elme leterheltséget, reggeltől törekedni arra, hogy kevés információt fogadjunk be, ne terheljük le az elmét. Vagy ha megtörtént, akkor meditációval tisztítsuk meg. Így visszanyerjük az energiát, és növekedik a koncentrációs képességünk, figyelmünk. 

Az energianövekedést boldogságnak tapasztaljuk, a figyelem felerősödését idővel bölcsességnek tapasztaljuk. Csak az egyénen múlik mennyire képes tisztán tartani az elméjét, ez nem tudja más megcsinálni helyettünk, és ezt nem lehet megvenni sem.

Akik picit is értenek a számítógéphez, azok könnyen megérthetik hogy működik az agyunk. A sok program van nyitva, akkor megosztódik a CPU, lassan megy az egyes parancsok feldolgozása. Zárd be az összes programot a háttérben is, majd irányítsd az összes CPU-t egy parancsra. Ha sikerült kitisztítani az elmét, megjelenni a jelenben, akkor nagyon felerősödik a figyelem. Az emberi CPU. Egy óra relax erdei séta után, újra elkezdünk gondolkodni, felvetünk egy problémát, és meglepődünk milyen jó ötleteink vannak, milyen könnyen eszünkbe jutott a megoldás. Vagy egy hét nyaralás után, relax után, vág az eszünk, mint a borotva. Koncentrált a figyelem, erős az agy kapacitás, nagy a CPU.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése