Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. július 6., szombat

A nyugalom szintjei - Sardnargis

A nyugalom szintjei


A szerelmes párok képesek hosszan csendben maradni, csak nézik egymást, élvezik a békét, nyugalmat. Olyannyira megnyugszanak egymás közelében, hogy még megszólalni is nehezükre esik. Te is biztos tapasztaltad már, hogy egy elégedett nap után, kellemes fáradtságban leültél a fotelba, és hamarosan elbambultál. Amikor szóltak hozzád, akkor nehezedre esett válaszolni, megszólalni, mert olyan mély nyugalomban voltál. Vagy emlékezz amikor belefeküdtél a forró fürdőkádba, elernyedtek az izmaid, elöntött a nyugalom, jól esett csendben lenni, nehezedre esett megszólalni.

Azért esik nehezünkre mély nyugalomban megszólalni, mert a légzésünk teljesen lelassul. A beszédhez lélegezni kell, amikor valaki gyorsan beszél, nagyon izgatott, olyankor nagyon gyakran veszi a következő levegőt. Mély nyugalom az izgatott állapot ellentéte, elég csak ritkán levegőt venni. Lehet beszélni mély nyugalomban, de csak nagyon lassan, és halkan. A spirituális tanítások arra próbálnak megtanítani, hogy ébrenlét alatt, minél nagyobb nyugalomban legyél. Egy mélyebb nyugalmi szint elérhető az egész nap folyamán, ébrenlét folyamán. Nem kell hozzá másik ember, hogy azt érezd amit a szerelmes. Egyedül is képes vagy elérni azt a mély nyugalmi szintet, ahol már élvezed a csendet. Szó szerint élvezed a csendet, nagyon jó érzés abban a nyugalmi állapotban lenni. A guruk, a spirituális mesterek, akik tartósan elérték a belső békét, egész napos mély nyugalmat, azok az előadások alatt is lassan, és halkan beszélnek. Jól felhangosítják nekik a mikrofont a halk beszéd végett, ezért szépen lehet hallani a szuszogásuk, levegővételeiket. Ők nem fognak gyorsabban beszélni senki kedvéért, mert pont azt tanítják, hogyan kell elérni a belső békét, csendet, mély nyugalmat.

A szerelmes emberek nagyon boldogok. Igaz, hogy órákig tudnak csendben ülni egymás közelében, de utána madarat lehet velük fogatni. A csendben erő van, energia van, töltődnek. A lassú élvezetes hosszú belégzések alatt energia érkezik a testbe. Ami nagyon jó, csodálatos érzés. Amikor a nyugalmat elhagyják, azt érzik, hogy energiával töltődött fel a testük. Lelkesednek, látszólag oktalanul. Nagyon jellemző, hogy ettől az energiától lesznek könnyűek a végtagok. Szökdécselve, ugrálva megy haza a szerelmes ember, mintha nem lenne gravitáció. Ha energiát akarsz, ha dinamikus akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod, hogyan kell töltődnöd, hogyan kell tartósan elérned a mélyebb nyugalmi szinteket. Egyszer figyeld meg magadon, hogy a jóleső fáradtságot követő bambulás után, hirtelen mennyi erőd lesz. Egy perc bambulás, mély nyugalom után felfrissülsz, erőre kapsz. Nézd meg Sri Chinmoy-t, aki nagyon mély nyugalmi állapotokat tudott rövid idő alatt elérni, utána viszont hetven évesen maratont futott. A csendben erő van, nagy csendben, nagy erő.

Amikor gyerekek vagyunk, olyankor még nyugodtabbak vagyunk. Elbambulva játszunk egy picit, majd szaladgálunk pár órát. Pillanatok alatt ösztönösen elérjük a mélyebb nyugalmi szinteket, ahol hatalmas energiákkal töltekezünk. Amelyből aztán van erőnk szaladgálni. Megfigyelhető a nyugalmi szint a gyerekek ivásán. Várni kell amíg visszaadja a poharat, és lehet hallani, ahogy az orrán keresztül lélegzik a pohárban. Ahogy a Guru nem gyorsítja fel a légzését, úgy a gyerek se teszi ivás közben. Az energiaáramlás jobb érzés, fontosabb.

Nehéz elképzelni, hogy felnőtt korban lehetséges tartósan megtapasztalni egy mélyebb nyugalmi szintet. Ha nem történt volna meg velem, akkor nem hinném el. Hetekig voltam annyira nyugodt, hogy képes lettem volna egész nap ülni, és nézni a függönyt. Közben lágyan mosolyogtam, mintha a szerelmemet bambulnám. Minden egyes kilégzésnél picike orgazmus érzésem volt, annyira erőteljes volt az energiabeáramlás. Az orgazmus során az emberi életenergiát áramoltatjuk, valószínű az auránkból kifele. Befele a légzésen keresztül érkezik, ha nagy nyugalomban, mély légzésből, akkor már érezni kezdjük. Élvezetes.

Miért nyugszanak meg a szerelmesek? Szeretik egymást. Egymás közelében nem félnek semmitől. Megszűnik bennük az összes félelem. Teljesen megszűnik a feszültségük, ellazulnak. A guru ismeri a saját elméjét, képes kezelni, megszüntetni a negatív gondolatképeket, félelem keltő gondolatképeket, melyek befeszítik a testet. Legyőzi a félelmet egyedül. A szerelemes emberek egymás közelében nem félnek, de megjelenik egy hatalmas félelem, hogy elveszítik egymást. Ami sokszor megtörténik, és akkor jön a mély nyugalom ellentéte, a Földi pokol. Tartósan csak egyedül érheted el a lelki békét, boldogságot, Földi mennyországot.

Sok élet kell hozzá, hogy megtaláljuk, tartósan elérjük. Meg kell tanulnunk elfogadni minden rosszat, meglátni mindenben a jót, a fejlődést. Meg kell tanulnunk félelem nélkül maradni. Mintha többé nem hibázhatnál, mintha élve meghalnál, többé nem lenne mit veszítened, nem lenne mitől félned. Amíg ez nem megy, addig marad a belső feszültség. Az állandó nyugtalanság, az állandó kényszeres gondolatáramlás. Ahol nem esik jól csendben maradni, nem tudunk nyugton maradni. Csak ritkán, nyaralások alatt a nyugágyban, vagy szerelmesen, vagy egy sikeres fáradt nap után. Ilyenkor szoktunk boldogságot érezni, mert ilyenkor nyitódunk picit meg, a mély nyugalomban ilyenkor áramlik picivel több energia belénk. Ezt az energiát keressük, ez a boldogság amit mindenki keres. Nem pénzben van mérve, befelé kell fordulni, az út befele halad, az önismeret útján, a tudatos elmehasználat útján, a félelem mentes tudat útján.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése