Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. július 6., szombat

Élvezni a csendet - Sardnargis

Élvezni a csendet


Ha az első randevún megjelenik a kínos csend, akkor valószínű, hogy több találkozás nem lesz. A szerelmesek percekig képesek csendben maradni, csak bámulni egymást, miközben nagyon jól érzik magukat. Nyugalmat, békét éreznek. Olyan nyugalmat, ahol már nehezükre esik megszólalni.

Nem csak szerelmesek esetében jelenik meg ez a jó érzés a csendben. Nagyon sok beszámoló van arról, hogy híres Guruk, spirituális mesterek közelében, az embereknek jó érzés csendben ülni. Nyugalmat, békét éreznek.

Mi nehezen maradunk csendben. Nem jó érzés csendben maradnunk. Akkor vagyunk nyugodtak, ha valamiről gondolkodhatunk, valakivel beszélgethetünk, vagy tv-ét nézhetünk, vagy rádiót hallgathatunk, vagy újságot olvashatunk. Valamit, ami kitölti, leköti az elménk figyelmét. Amint elfogytak a gondolataink, lett egy pici időnk, azonnal nyúlunk a telefonért, megnézzük a szociális oldalakat, olvassuk a híreket. Nehezen maradunk csendben.

Ha elmegyünk nyaralni, kifekszünk a tengerpartra, kikapcsolunk kicsit, pihenünk, lazítunk egy picit, akkor elkezdjük azt tapasztalni, hogy jól esik csendben lenni. Jó érzés. Megjelenik a nyugalom, belső béke. Egy hétig folyamatosan pihenünk, majd hazarepülünk, leülünk az ebédlőbe, és azt tapasztaljuk, hogy jó érzés csendben lenni. Nincs késztetés felkapcsolni a TV-ét, jó érzés ülni, hallgatni a falióra ketyegését, hallgatni a szomszédoktól beszűrődő hangokat. Nyugalmat, békét érzünk.

Amíg feszültek vagyunk, addig pörög az elménk, akaratlan gondolatáramlásaink vannak, és ha már mindent átgondoltunk, akkor tv-ét kell néznünk, hogy legyen mivel etetni, hadd pörögjön. Amíg gondolkodunk, addig feszültek leszünk. Ez mindkét irányba igaz. Feszültség - gondolkodás. Belső feszültség a belső béke helyett. Csak úgy juthatsz ki ebből a csapdából, ha akarattal lenyugtatod magad, akarattal megállítod a gondolkodásod. Nem kell tengerpart, nem kell szerelem, nem kell Guru, spirituális gyakorlatokkal elérheted a nyugalmat, belső békét. A megszokott otthonodban, ahol nem voltál meg egy pillanatig tv, rádió, telefon nélkül, mély nyugalomban órákat fogsz ülni csendben boldogan, mintha szerelmesen szerelmeddel lennél. Élvezni fogod a csendet, a belső békét. Nincs szebb, és egészségesebb állapotunk.

Azért élvezed a csendet azon emberek közelében akik szeretnek téged, mert az ő aurájuk nyugodt, nyugalmat sugároz. Érzelem-elme. Feszültség-gondolat. Ha érzelem szintjén megváltoztatod az energiádat nyugalomra, akkor megjelenik a csend a fejedben. Csak bámulsz, és jóleső érzésben figyeled a tested körüli környezetet, jelen vagy az érzékszerveiddel. A Guru mindenkit úgy szeret, mint a szerelmes a párját. Mert a Guru tartósan elérte a mély nyugalmat, amely érzetnél szeretetet érzünk, és sugárzunk. A fákból, vizekből, erdőből is nyugalom sugárzik érzelem szinten. Elme szinten csak akkor fogsz megállni, ha minden rendben, ha elérkeztél egy nagyobb feladattal, ha épp elégedett vagy, ha elmentél nyaralni, - ritka pillanatok. Elme szinten ritkán tudsz kikapcsolni. Elme szinten állandóan generálod magadban a feszültséget. érzelem szinten viszont visszahathatsz az elmédre egy erdei sétával. Majd amikor már kisebb a feszültség, lassabb az elme pörgése, akkor már elme szinten meditációval megállíthatod a maradék gondolatáramlást. Hatva ezzel az érzelemre, megjelenik a mély nyugalom érzet. Végül jó érzés lesz csendben lenni, ülni, állni, feküdni. Boldog érzés, békés, és egészséges.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése