Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. július 6., szombat

A boldogsághoz a szomorúságon keresztül vezet az út - Sardnargis

A boldogsághoz a szomorúságon keresztül vezet az út


Szomorúan tudsz aludni, idegesen nem. Amikor reggel a repülőtérre mész, olyankor nagyon nehezen alszol el, túl izgatott vagy. Forgolódva alszol, többször felébredsz, hogy reggel van-e már? Nem alszod ki magad, érzed a testi fáradtságot, de a gondolat, hogy megkezdődik a nyaralás, erőt ad, felvillanyoz, felpörget.

Az ember vagy nyugodt, vagy izgatott. Az izgatott állapotra több szavunk is van, mint feszült, ideges, lelkes. Két okból izgathatjuk fel magunkat, vagy mert nagyon örülünk valaminek, vagy mert nagyon nem örülünk valaminek. Vagy lelkesedés az izgatott állapot, vagy idegeskedés az izgatott állapot. Dualitásban van. Akkor sem tudunk aludni, ha nagy gondjaink vannak, ha nagyon idegesek vagyunk. Ugyanúgy forgolódunk, többször felébredünk, kialvatlanul ébredünk, mint amikor alig várjuk, hogy végre reggel legyen, megkezdődjön a nyaralás.

Az ember minél jobban kialussza magát, annál jobban feltöltődik életerővel. Hatalmas különbség van alvás, és alvás között. Amikor nagyon nyugodtak vagyunk, olyankor éjszaka elérjük a mély alvási állapotot, olyankor nagyon sok életerővel töltődünk fel. Ezeken a reggeleken oktalan mosollyal ébredünk, a mosoly a feltöltődött test jele. Amikor izgatottak vagyunk, olyankor nem érjük el a mély alvási állapotot, kevés energia töltődik a testünkbe.

Az ember energialény, ugyanúgy energiára működik, ahogy a telefonunk elektromos áramra. Azért alszunk, hogy feltöltődjünk. Nincsen konnektorunk, nem csatlakozunk látható energiaforrásra, az ember töltődése kvantum biológiailag van megoldva. A köldökünk környékén van egy energiakapu, amelyen keresztül az auránkból, lelkünkből, a testünkbe áramol az életerő, minden egyes légzési ciklusban. A légzési ciklus belégzésből, és kilégzésből áll. A belégzés, és a kilégzés között nyitódik az energiakapu. Úgy nem működik, hogy belégzel, és visszatartod a levegőt. Természetes állapotodban kell megjelennie a szünetnek, amely lehet egy pillanat, vagy akár több másodperces is. Amikor az ember izgatott, akkor nincs szünet. Ahogy beszívja a levegőt, már fújja is ki. Amikor megnyugszik, akkor a légzés lelassul, és megjelennek a szünetek. A nyugalomnak különböző mélységei vannak, nem csak az van hogy nyugodt vagyok, vagy izgatott. Lehetek nagyon nyugodt, nyugodt, izgatott, nagyon izgatott. Fokozatai vannak. Minél jobban megnyugszik az ember, annál jobban lelassulnak az élettani folyamatai. Egy nagyon mély, nagyon nyugodt állapotban, az ember szívverése teljesen lelassul, percenként csak párat dobban. Ilyenkor annyira lelassul a légzés, hogy egy légzési ciklus akár több perces is lehet. Nagyon lassan, hosszan szívjuk be a levegőt, majd kifújás előtt több másodpercre leáll a légzési ciklus. Ilyen a mély alvás. Vagy meditációnál meglehet tapasztalni ezt a mély nyugalmi állapotot. Mély alvásnál nem vagyunk tudatosak, de meditációnál figyelemmel kísérjük mi történik a testünkbe. Érzékeljük az energiabeáramlást a szünetekben, ami euforikus örömérzetet ad. Csodálatos érzés nagyobb energiamennyiség beáramlásának megtapasztalása.

Ezért fontos a nyugalom. Az ember képes fokozatosan lenyugtatni magát, több hónap alatt képes annyira lelassítani az élettani folyamatait, mint amelyet mély alvásnál tapasztal. A téli álmot alvó emlősök is ezt teszik, az ember is képes tartósan lelassulni, mély nyugalomba merülni. Ilyenkor ébrenlét alatt is nagyon lassú a légzés, hosszúak a szünetek be és kilégzés közben, az ember sok életerővel töltődik, mind éjjel, mind nappal. Az aurájának életerőszintje rohamosan elkezd emelkedni. A guruk azért beszélnek annyira lassan, azért mozognak annyira lassan, mert mély nyugalmi állapotban vannak ébrenlét alatt is. Azok a guruk, akik egész nap látszólag oktalanul mosolyognak, azok minden egyes kilégzésnél euforikus örömöt éreznek, a nagy adag életerő beáramlásnak köszönhetően. Megéltem ezt az állapotot, az embernek finom orgazmus érzése van minden egyes légzési ciklusban, az energia betör a köldöknél, és villámcsapás szerűen végig fut az idegrendszeren a fejtetőig, és le a talpakig. Gyönyörű, csodálatos érzést okozva, melyet euforikus mosoly kísér. Azért esznek nagyon keveset a guruk, mert teljesen le vannak lassulva az anyagcsere-folyamataik is, mint a téli álmot alvó állatoknál.

Ahogy az ember képes pár hónap alatt mély nyugalomba merülni, úgy képes felpörögni is. Egy olyan ember aki állandóan nagyon izgatott, ideges, vagy lelkes, idővel teljesen lemerül. Nem éri el éjszakánként a mély alvási állapotokat, picike szünetek jönnek csak létre a be és kilégzések között. Egy-egy kirándulás előtt belefér pár ilyen éjszaka, de amikor hosszútávon idegeskedik az ember, hónapokon keresztül forgolódva alszik, akkor lemeríti magát, depressziós lesz. A hosszútávú lelkesedés is lemeríti az embert. Azok a vállalkozók, akik mindig többet akarnak, azok a sztárok akik mindig több sikert akarnak, folyamatosan túlságosan izgatottak, forgolódva alszanak éjjel.

Akkor világosodik meg az ember, ha sikerül elérnie egy állandósult mélyebb nyugalmi állapotot. Ekkor a lelke feltöltődik annyi életerővel, amennyinél a tudatalatti gondolati áramlása megtelik tudással, Isteni tanítással. Mindannyiunknak van egy folyamatos tudatlan gondolatáramlásunk, bármit látunk, arról eszünkbe jut valami. Ami eszünkbe jutott, arról megint eszünkbe jut valami. Elménkben gondolataink láncszerűen kötődnek egymáshoz, pillanatok alatt rengeteg emlék, gondolatkép összekötődhet, a pillanatnyi életenergia szintünknek megfelelően. Amikor kipihentek vagyunk, akkor mindenről a jó jut eszünkbe, látjuk a szépet, könnyen értékelünk. Amikor kimerültünk, olyankor nagyon negatív a gondolatáramlás, mindenről, mindenkiről csak a rossz emlékek jutnak eszünkbe, kötekedünk, ítélkezünk. Nagyon magas életerőszinten ez a tudatalatti gondolatáramlás megtelik bölcsességekkel, felismerésekkel, Isteni tanításokkal. Amikor az ember tartósabban elér egy mélyebb nyugalmi állapotot ébrenlét alatt, akkor eléri a szükséges életerőszintet, elméjében megjelennek az Isteni gondolatok. Elgondolkodik rajtuk, kérdéseket tesz fel, majd az áramlásban megjelennek a válaszok. Isten beszélni kezd az emberrel, tanítani kezdi az embert, a megvilágosodott ember gondolatait tovább adja a többi embernek. Isten maga az energia, amely a be és kilégzések között érkezik az emberbe. Ez az energia maga az élet, mely öntudatra ébred a formákban, élőlényekben. Isten arra törekedik, hogy felfedezzék, hogy tudatosan egyre több ember magába engedje, egyre több emberen, élőlényen, formán keresztül tudatosan nyilvánulhasson meg. Egy-egy fajnak hosszú ideig tart az út, mire eléri azt a fejlődési szintet, hogy felfedezi magában Istent. Minél többen fedezik fel, annál gyorsabban terjed a tudás az önismeretről, annál többen érik el a mély nyugalmi állapotokat ébrenlét alatt, annál többen érik el a szükséges életenergia szintet, melynél már hallják isten szavát gondolataikban. Majd végül az egész faj átalakul, megérti létezésének értelmét, fejlődési irányát.

Napjainkban azon a fejlődési ponton vagyunk, ahol a tudat elkezdett kivirágozni, Isten elkezdett öntudatra ébredni az emberi testekben. Egy olyan világban élünk, ahol egyre izgatottabbak az emberek, egyre több pénzt, sikert akarnak, egyre önzőbbek. Világunk felgyorsult, nincs kegyelem, csak a legügyesebbek, legokosabbak, legkitartóbbak érhetnek el sikereket. Egyre több ember érkezik olyan ütközőpontokba, kereszteződésekbe, ahol el kell döntenie, hogy merre tovább. Döntést kell hoznia, hogy folytatja a sikerért vívott harcot, vagy feladja az álmait. Nehéz döntések ezek, mert úgy kellene viselkednie, ahogy a szíve nem akarja. Feljelentéseket tenni, vitatkozni, kihívni az újságot, lopni, csalni. Csak ezeken az akadályokon vezet tovább a siker felé vezető út. Sok ember úgy dönt, hogy inkább megadja magát, elengedi az álmait, nem folyamodik gonoszsághoz a siker érdekében.

Ezek az emberek megadják magukat, beletörődnek a sorsukba. Velem is ez történt, és négy másik öntudatra ébredett emberről tudok, akik hasonló válaszúthoz érkeztek. Mindet valami nagy veszteség ért, amit képes volt elfogadni. Az elfogadás pillanatában, mind arról számolt be, hogy mélységes nyugalom érzet öntötte el. A következő hetekben, nagyon sokat aludtak. Szomorúan lehet aludni, idegesen nem. A következő hónapokban azt tapasztalták, hogy a szomorúság átvált egy oktalan boldogság érzetté, lényük lelassult, szelídek lettek.

A buddhizmus azt tanítja, hogy maradj gondolat nélküli állapotban hosszan. Amikor az ember nyugodt, olyankor nem gondolkodik. Csakis kikapcsolt elmével lehet elérni a fokozatos mélyülést, életfolyamat lelassulást. A legtöbb öntudatlanul megvilágosodott ember idővel elveszíti a mély nyugalmi állapotot, újabb pár hónap alatt felgyorsul, az állandósult izgatott állapot visszatér. Nem tudják mi történt velük, legtöbben félreértik az egészet. Akik kutatni kezdnek, keresik a logikai válaszokat, átnézik az ősi tanításokat, azok meglelik az utat, a keskeny ösvényt. Az embernek nyugton kell maradnia hosszabb időszakon keresztül, tudatosan le kell lassítania az életfolyamatait. Amikor kikapcsoljuk az elmét, elfogadjuk életünket tökéletesnek, akkor lehangolt, szomorkás állapotot tapasztalunk meg a nyugalomban. Ettől sokan megijednek, gondolkodni kezdnek, pozitív gondolatokat keresnek, melyek felvillanyozzák őket. Örülni akarnak, izgatottak akarnak lenni, lelkesedni akarnak, boldogok akarnak lenni, és nem lehangolt szomorúak. Viszont ha az ember elfogadja kezdetben a szomorú, de nyugodt állapotot, akkor elindul azon az úton, ami a tartós, igazi boldogsághoz vezet. Nem kell kolostorba vonulni, meglehet ezt tenni a mi világunkban is. Az ember elmegy munkába, törekedik arra, hogy nyugalomban maradjon, majd hazaérkezés után az első hetekben lefekszik aludni. Segítenek a természetfilmek, mesék, spirituális előadások a megnyugvásban elalvás előtt. Amikor a test nem fáradt, olyankor csakis akkor tudunk elaludni, ha elérjük a mély nyugalmat. Csak akkor csendesül el az elménk, csak akkor hagyja aludni forgolódás nélkül az elménk a testünket. Amint arra ébredsz, hogy gondolkodsz, újra indítsd el a relaxációs zenét, természetfilmet, újra nyugtasd meg az elméd, és aludj vissza. Minél többször teszel így, annál gyorsabban nyugszol meg, napról napra egy-egy lépcsőfokkal mélyül a nyugalmad. Munka alatt csak arra figyelsz, amit épp csinálsz, vagy spirituális előadásokat hallgatsz. Nem gondolkodsz az esti vacsorán, szexen, filmen, nem vágyódsz örömök után, mert azokkal felizgatod magad. Törekedsz arra, hogy folyamatos nyugalomban maradj.

Ez a keskeny ösvény, így jutsz el ébrenlét alatt az energia-légzésig, orgazmuslégzésig. Így lassítod le élettani folyamataidat pár hónap alatt. Így kezdhetsz el beszélgetni Istennel. Ezen az ösvényen fogsz eljutni a csodákig. A DNS-ed érzékelni fogja, ha elértél egy magasabb életenergia szintet, és tartósan kiegyensúlyozva benne maradtál. Megnyílik a harmadik szemed, hórusz szemed, szellemeddel képes leszel több helyen megjelenni a térben, időben. Tested teljesen átalakul, képességeid ébrednek fel, emberi lényből angyali lénnyé alakulsz. Csak nyugton kell maradnod. Talán.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése