Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2019. július 6., szombat

Mezítláb - Sardnargis

Mezítláb.


Sokszor hallottam, hogy mezítláb egészséges járni. Elektromágneses lények vagyunk, a földelés harmonizálja a testünk töltéseit. De nem ezért érdekes néha mezítláb sétálni.

Figyelj! A figyelmedet két nagy csoportba lehet osztani. Az egyik amikor az agyaddal figyelsz, a másik, amikor a testeddel. Amikor az agyaddal figyelsz, olyankor gondolkodsz. Amikor a testeddel figyelsz, olyankor érzel. Gondolkodás, és érzés.

Amikor ezeket a sorokat olvasod, épp az agyaddal figyelsz, gondolkodsz. Amikor tévét nézel, akkor is gondolkodsz. Amikor a saját elméd belső mozivásznát figyeled, akkor is gondolkodsz.

Amikor masszíroznak, olyankor figyelsz az érintés érzésére, olyankor érzel. Amikor fürdesz, folyik rajtad a víz, olyankor érzel. Amikor futsz, és sajog a lábad, olyankor érzel. Amikor megsimogatnak, olyankor érzel. Amikor mezítláb sétálsz, olyankor érzel.

Öt érzékszervünk van, amelyekkel figyelhetünk, a hatodik az agyunk, a gondolkodás is figyelés. Az eddig leírt érzések esetében a bőrünkkel figyeltünk. A tapintás érzékszerve. A meditáció lényege, hogy elvonod a figyelmed az agytól, a gondolkodástól. Kikapcsolod az elméd. Nem egyszerű, mert az elme nem akar kikapcsolni, minél több figyelmet akar felhasználni. Ha hosszabb ideig sikerül valamely érzékszervednél fenntartani a figyelmed, akkor sikerül elvonnod figyelmet az elmédtől, gondolkodástól, Ülj le a folyópartra, és hallgasd a madarak énekét. Vagy hallgasd séta közben a lépteid. Figyelj meg, minden hangot a környezetedben. Ez egy meditációs gyakorlat. Sétálj, és szagold meg az összes virágot. Tartsd a figyelmed a szaglásodnál hosszabban. Ez is egy meditációs gyakorlat. Ízlelj, érezd az ízeket, egyél lassan, és ízleld meg az összes falatot. Ez is egy meditációs gyakorlat. Ülj ki a tópartra, és keress szív alakú kavicsokat. Figyelj kitartóan a szemeddel. Ez is egy meditációs gyakorlat. Tapintás, hallás, szaglás, ízlelés, látás.

Van még egy érzékszervünk, amelyről alig hallottunk valamit. Ha a gondolkodás a hatodik, akkor ez a hetedik lesz. A félelmet nem tapintással érzed. Nem a bőröddel figyeled. Mégis érzed, egyszer csak tudod, hogy félsz, érzed, hogy elöntött a félelem. Vagy a szeretetet. Érzed. Vagy azt is érezni tudod, hogy ellazult a tested. Lazíts el a lábad ebben a pillanatban, majd érezd, hogy laza. Figyeld meg, érezd. Nagyon sok vezetett meditáció úgy kezdődik, hogy lazítsd el az egész tested fejed tetejétől a talpadig, és érezd, hogy laza vagy. Sok spirituális tanító, pl. Eckhart Tolle, beszél egy bizonyos belső testről, energiatestről, energiamezőről, amelyet érezni tudsz. Gyakorlataikban arra kérnek, hogy próbáld érezni a tested energiamezejét. Valójában ugyanarra kérnek, mint az ellazult test esetében, hogy érezd a tested. Érezd, hogy laza. Vagy feszült, teljesen mindegy. A lényeg, hogy érzel.

Amikor érzel, olyankor nem tudsz gondolkodni. Vagy legalábbis kevésbé tudsz gondolkodni, mert az érzés figyelmet von el. Érzed, hogy laza a tested. Figyeld meg magadon, hogy amint megpróbálod, a szemed kikapcsol, szemizmaid elernyednek, bambulóvá válik a tekinteted. Az érzéshez nem kell szem, amikor befele figyelsz, nem kell a szemed. Emlékezz, amikor egy fáradt nap után elbambultál. Emlékezz a mély nyugalomra ami átjárt, emlékezz mennyire ellazult a tested. Amikor az elme kikapcsol, a test ellazul, olyankor felerősödik az életerő áramlás a testben, amely magasabb koncentrációnál már magára vonja a figyelmet. Érzed, hogy áramolsz, bambulva figyeled a jóleső érzést a köldököd körül. Tökéletes meditációs gyakorlat, ha figyeled, hogy ellazult a tested. Nagyon gyorsan kikapcsolja az agyad.

Ez a bizonyos energiamező, amelyet érezni lehet, a fizikai testünk energiaellátója. Mint egy akkumulátor a testünknek. Ha jól fel van töltve, akkor sziklaszilárd az immunrendszered. Csak úgy lehetséges jól feltölteni, ha rendszeresen kikapcsolsz, figyelmedet a belső testedbe irányítod. Érzed magad, töltöd magad. Képzeld el az energiatested. Ugyanúgy néz ki, mint te vagy, csak fénytermészetű. Amikor kevés energia van benne, akkor szinte átlátszó. Ha teljesen feltöltötted, akkor aranyszínű, ragyog, mint a Nap. Jézusnak, Buddhának sikerült feltöltenie. Ha elér egy bizonyos energiaszintet, akkor a tudatod átáramolhat az energiatestbe, és az univerzum egy újabb szintjére érkezel. Talán.

Esténként menj el sétálni a természetbe, vesd le a cipőd, érezd a talpaddal a földet. Figyelj arra, hogy lassan lépkedsz, és próbáld érezni a testedet. Lazulj el, lépkedj lassan, és érezd, hogy laza a tested. Csináld ezt húsz percig, majd gyere ki a nyugalomból, és nézd meg a naplementét, nézz bele a lenyugvó napba. Nézd meg a virágokat, nézd meg a szépségüket. Majd újra sétálj lassan, és érezd a tested. Ha jól csinálod, érezni fogod az energiabeáramlást, érezni fogod, ahogy töltődik a fénytested, energiameződ. És ezt boldogságnak fogod megélni.

Sardnargis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése