Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. június 29., péntek

Nemszeret - Szeret - Túlszeret

Nemszeret - Szeret - Túlszeret


Ha most melléd állna Tom Hanks, vagy egy híres énekes, politikus, közszereplő, - akkor milyen érzéseid lennének? Nyugalomban maradnál, vagy erőteljes érzelmi változásaid lennének? Ha most melléd állna egy koszos hajléktalan, vagy egy bevándorló, vagy egy szellemi fogyatékos, - akkor milyen érzéseid lennének? Nyugalomban maradnál, vagy erőteljes érzelmi változásaid lennének?

Jézus nyugalomban maradt volna mindkét esetben. Amikor az ember úgy érzi, hogy mindenkivel egyenlő, senkitől sem felsőbb, vagy alsóbb rendűbb, akkor már képes nyugalomban maradni, nem változik meg a személyisége senki hatására. A szeretet csak az egyensúlyban van, amikor a mérleg két karja kiegyensúlyozva áll, amikor nincs jó és rossz, alsóbb-felsőbb rendű, a szeretet polaritások nélküli. Szeretet csak a középpontban van.

A középpontban megszűnik az Én, megszűnik az egó, megszűnik a társadalmi hierarchiai felosztás. Csak addig van szükség az ÉN érzékelésére, amíg embertársainkat alsóbb és felsőbb rendűekre osztjuk, amíg vannak számunkra fontosabb és kevésbé fontosabb emberek. Amíg van akiket imádunk, és ezzel arányosan a kibillent mérleg másik oldalán utálunk. Amíg az ember nem találja meg a középpontját, addig nem él szeretetben, addig félelemben él, és addig szenved.

Mit vár tőlünk a Jóisten? Hogy saját anyánk, vagy gyermekünk, ne legyen fontosabb számunkra, mint a többi embertársunk? Hogy az ő életük, boldogságuk ne legyen fontosabb számunkra, mint egy hangya élete, vagy egy fűszál élete? Isten azt várja tőlünk, hogy befejezzünk különbséget tenni az egyes életek között, azt várja, hogy mindennel, mindenkivel egyenlőnek érezzük magunkat, mert csak a középpontban van szeretet. Amíg erre nem vagyunk képesek, addig szenvedni fogunk ezen a Földön, mert az összes élethelyzetünk mögött Isten áll, az összes szenvedéssel arra akar megtanítani, hogy egyenlően testvéri szeretettel bánjunk embertársainkkal, valamint az összes létező élőlénnyel. Mert a lélek bennünk közös, a lélek maga Isten, mi mind egyek vagyunk.

Csak addig tudnak lelki fájdalmat okozni neked, amíg nem vagy a középpontodban, amíg nem élsz szeretetben. Amíg vannak fontos és kevésbé fontos emberek számodra. Csak addig tudsz félelemben élni, félelmet érezni. Ha már megtanulsz egyensúlyban maradni akkor megtanulsz szeretetben élni, szeretetet érezni. Csak addig tudsz másoknak lelki fájdalmat okozni, amíg embertársaidat megkülönbözteted magadtól. Mert amint valaki közelében alsóbb, vagy felsőbb rendűbb érzeteid lesznek, azonnal változni kezd a személyiséged, viselkedésed. Azonnal félelem teljesen fogsz viselkedni, amivel megbántasz másokat. Valakinek fájni fog, hogy valakit jobban szeretsz, mint őt. Valakinek fájni fog, hogy valakivel kedvesebb vagy, mint ő vele. Annak az embernek, akinek már senki se fontosabb a többiektől, és ő magát nem tartja fontosabbnak senkitől, már nem fáj semmi. Már egyetlen ember viselkedése se tud neki fájdalmat okozni. Már nem érez félelmet, már tartósan szeretetet érez. És viselkedése, mindig kiegyensúlyozottan szeretetteljes, nem változik meg a személyisége senki hatására. Mindenkivel, minden élőlénnyel egyenlően, igazságosan, szeretetteljesen viselkedik, legyen az egy közeli családtag, egy idegen, vagy egy bogár a fűben.

Amint a mérleg kibillen, azonnal lesz akiket nem szeretünk, akiktől félni fogunk, undorodni fogunk tőlük, és ezzel arányosan lesznek akiket felmagasztalunk, imádni kezdünk, akik mellett biztonság érzetünk lesz. Akiket nem szeretünk, és akiket túlszeretünk. Mindkét esetben gonoszak leszünk. Hogy ez egy családon belül történik meg, rokonságban, faluban, nemzeti-politikai szinten, világszinten nemzetek között, - az mindegy. Szeretet csak a középpontban van. Jézus nem tett különbséget senki között. Jézus szeretetben élt. Ha tartósan megmaradunk a középpontunkban, akkor feltöltődünk szeretettel, és képességeink ébrednek fel, mert a szeretet életenergia, lélekenergia, amely nagyobb mennyiségben átalakítja az embert hernyóból pillangóvá. Érdemes szeretni, érdemes egyenlőnek lenni 

Nem vagy senkitől sem kevesebb, se több. Se családon, se munkahelyen, se akármilyen szinten belül. Ne is akarj több lenni, mert azzal arányosan azonnal kevesebb is leszel, kimozdulsz a gyerekkori tiszta szeretet középpontodból. Mindenki aki már elhitte, hogy több, az már szenved. Ne akarj a neved elé rangokat, címeket, mert szenvedni fogsz. lelki békét csak az egyenlőségben találsz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése