Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. június 29., péntek

Teljes kikapcsolás.

Teljes kikapcsolás.


Amikor az elmédet teljesen elcsendesíted, olyankor áramlik a legtöbb életenergia beléd. Tudatosan csak meditációval tudod kikapcsolni, vagy azzal a módszerrel, amit most fogok leírni.

A meditációval az a bajom, hogy be kell csukni a szemet. Az ember könnyen elalszik. A meditáció lényege, hogy elcsendesíted az elmét. Nem gondolsz semmire, figyelmedet az elmédre irányítod. Megpróbálod észrevenni, ha újra gondolkodni kezdesz, és kijelented, hogy most nem érdekel ez a téma sem. Ha így teszel, akkor az elme először lelassul, egyre ritkábban fog késztetni, hogy valami témán gondolkodni kezdj, majd kikapcsol. Ekkor belekerülsz egy mélyen megnyugodott állapotba,. a légzésed lelassul, elmélyül, és erőteljesen megindul az életenergia töltődésed. Ha sikerül 10-20 percet ebben az állapotban eltöltened, akkor a szemed kinyitása után szeretet fogsz érezni, ha elég tágra sikerült kinyitnod magadban az energia kaput. Akkor érzünk szeretetet amikor erőteljesen áramlik belénk az életenergia, vagy amikor több életenergia egyszerre belénk áradt.

A meditáción kívül, nyitott szemmel is el lehet érni ezt a megnyitódott állapotot. Vannak természetes állapotaink, amikor ez megtörténik. Az egyik az erősebb fizikai megerőltetés. Olyankor a figyelem a testi fájdalmakra összpontosul, elszívódik az elmétől, ami leáll. Futás közben ez bekövetkezik. A futók a futás alatt meditálnak. Életenergiával töltődnek. Hegymászás alatt bekövetkezik. Gödörásás közben bekövetkezik. A meditáció közben a légzésedet kell figyelni, próbálni figyelni. De nagyon nehéz a figyelmed a légzésre irányítani, mert az elméd elszívja, és ébernek kell légy, hogy felismerd, hogy újra nem a légzésed figyeled, hanem a bevásárláson gondolkodsz. A meditáció alatt hangos relaxációs zenéket, erős illatokat érdemes használni, mert ezek az öt érzékszervnél tartják a figyelmet, segítik elvonni az elmétől. Segítik kikapcsolni a gondolkodást. Ugyanúgy ahogy a testi fájdalom, a tapintás érzékszerve segíti elvonni futás közben. Futás közben könnyen figyeled a légzésed. Van egy pillanat, amikor a tekinteted bambulni kezd, fókuszálatlan lesz, ekkor éred el a teljes kikapcsolt állapotot. Ha nem csukott szemmel érjük el a teljes kikapcsolt állapotot, akkor nyitott szemnél a szem révülni, merengeni, bambulni kezd.

Egy fáradt nap után, amikor minden rendben, dugóba keveredsz az autópályán, és azt veszed észre, hogy egy ideje bambuló állapotban vagy, automatikusan rakod a sebességet, előbbre gurulsz, és közben jól eső érzések járják át a tested. Ha a család közelében bambulsz el, akkor megszólítanak, hogy hahó itt vagy? Látják a merengő tekinteted. Te nagyon is látod őket, annak ellenére, hogy egy pontba nézel, érzékeled 180 fokban a teljes környezeted. Annyira jól eső érzéseid vannak, mint amikor beleülsz egy forró kádba, megszólalni sincs erőd, nehogy elveszd ezt a szép állapotot. De a család nem hagyja. Amikor minden rendben van, és elbambulunk, olyankor elérjük a teljes kikapcsolt állapotot. Kirándulások alatt sokszor előfordul, főleg naplemente, napkelte figyelésénél. Minél jobban rendben van az életünk, annál nagyobbra tud kinyílni bennünk a kapu, annál több életenergia tud belénk áramlani, annál nagyobb szeretetet érzünk, miután újra kiélesedik a tekintetünk.

Megfigyeltem, hogy a futók könnyebben értelmezik az írásaim, és többen ébrednek tudatra közülük. Minél több életenergiát engedsz magadba rendszeresen, annál magasabb lesz a rezgésszinted, annál több agysejted használod, annál jobban érteni kezded a nagyobb képet.

Estére végy egy nagyobb sétát a csillagok alatt. Hallgass relaxációs zenét, és közben figyeld az elméd, csendesítsd el, használd a nem érdekel meditációs gyakorlatot. Engedd tovább a gondolatokat. Közben sétálj, nézz a távolban egy csillagot, ne mozdítsd el a fókuszpontodat róla, s próbáld érzékelni 180 fokban a teret körülötte. Látni fogod, de csak homályosan. Annyira látni fogsz, hogy ne menj neki semminek, vagy észre vedd a gödröt magad előtt. A futók is ezzel a merengő tekintettel futnak, amikor elérik a töltődési állapotot. Ne mozdítsd ki a tekinteted, mert akkor azonnal visszakapcsol az elméd. Ha sikerül fél órát így sétálni, akkor egyre szebbnek fogod látni a csillagos eget, egyre erősebben fogod érezni az illatokat, egyre több életenergia áramlik beléd. A séta befejeztével szeretet fogsz érezni. Ugyanúgy, mint a futók. Csinálhatod mosogatás alatt is ezt a gyakorlatot, vagy fűnyírás közben, vagy autószerelés közben. Nem baj ha néha fókuszálnod kell pár pillanatra a tekinteted, lényeg hogy újra merengni kezdj amint megteheted. Újra kikapcsold az elméd, újra gondolat nélkül maradj.

A gyerekeknél még természetes, hogy napjában többször teljesen kikapcsolnak. Látod a tekintetén, hogy az autóval játszik, de merengő a tekintete. Ilyenkor töltődik.

Hogy mi értelme van ezzel foglalkozni? Próbáld megfigyelni a környezeted meditáció előtt. Vagy a gyakorlatom előtt. próbálj könyvet olvasni. Próbálj egy előadóra összpontosítani a figyelmed. Az elméd nem engedi. Csak kotyog, csak elvonja a figyelmed. Próbáld meg meditáció után. Azt veszed észre, hogy könnyen erőlködés nélkül figyeled a felhőt, fát, vagy az előadót. Ha leállítod az elmét, akkor felszabadul a figyelmed, megjelenik a most-ban. Olyan az agyunk, mint egy motor a testben, ami rengeteg energiát fogyaszt, és fölöslegesen van bekapcsolva. Azt az energiát amit elveszünk tőle, azt a testünk a többi sejtünkhöz juttatja, egészségesebbek leszünk. Valamint egyre több életenergia tartalékunk lesz, egyre magasabb lesz a rezgésszintünk. Ez az út vezet a megvilágosodáshoz is. Nagyon sok értelme van foglalkozni a teljes kikapcsolással. Próbáld ki!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése