Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. június 30., szombat

Estére boldog leszel

Estére boldog leszel.


Ugye te is boldog akarsz lenni? Mikor voltál utoljára boldog? Milyen érzés boldognak lenni? Felemelő érzés. Az ember emelkedett érzelmi állapotba kerül. Szabadságot érez. Szeretetet érez. Felszabadult érzései vannak. Könnyedén mélyeket lélegzik. Kedve van szeretni. Kedve van valakinek valami jót mondani, értékelni, nagyra becsülni, hálát adni, megköszöni. Tele van életerővel, nem érez testi fáradtságot estére sem. Nagyon jó érzés boldognak lenni.

Boldog vagyok nyaralás alatt, és utána is még egy ideig. Boldog vagyok egy esti séta után a természetben. Boldog vagyok egy koncert után. Boldog vagyok egy szép film megnézése után. Boldog vagyok szerelmesen. Boldog vagyok egy szép étteremben. Boldog vagyok futás után. Boldog vagyok meditáció után. Boldog vagyok, amikor örömöt okozok embertársaimnak önzetlen cselekedeteimmel.

A boldogság titka a figyelmünkön múlik. Estére boldog leszel, ha egész nap szépre, jóra, szeretetre irányítottad a figyelmed. A figyelmünk által töltődünk fel az egyes emberi érzelmekből. Ha ma eldöntöd, hogy csak a jót, szépet, csodást figyeled meg, keresed meg, - akkor estére boldog leszel. Kapcsold ki az elmédet, ne engedd hogy a szokásos vasárnapi lemez fusson le újra. Határozd el magad, hogy ma csak szép dolgokra fogsz figyelni. Járd körbe a házat, keresd meg a kirándulásokból hazahozott emléktárgyakat, és időzz el velük egy picit. Tíz percet figyeld őket. Engedd, hogy felidézzék benned a szép emlékeket. Majd járd körbe az udvart, és keresd meg a virágokat, csigaházakat, fenyőtobozokat, színes köveket, pillangókat, - és nézd meg őket. Hajolj le hozzájuk, szagold meg a virágot, nézd meg a formáját, színét, várd meg amíg bevillannak az emlékeid, - hol láttál ilyet, vagy hasonlót az eddigi életedben. Vedd a kezedbe a színes köveket, egy picit időzz el velük. Láthatod, hogy a gyermekek még öntudatlanul is ezt csinálják. Láthatod, hogy a gyermekek milyen boldogok. Majd sétálj egyet a környező utcákon. Keresd meg a csodaszép virágos kiskerteket a házak előtt, a szép fákat, nézd meg a felhők formáját, nézd meg a boldog, kedves embereket. Fényképezd le őket. Majd keresd fel a környékeden a vízpartokat, erdőket, vagy városi parkokat. Pár órát sétálj a természetben, keresd meg ott is a szépet. Készíts a telefonoddal képeket, egy picit időzz el a figyelmeddel a szépségükön, engedd hogy emlékeid jelenjenek meg. Engedd, hogy elmédben gondolatok áramoljanak a szépről. Majd látogass meg egy múzeumot, ahol sok szép műtárgyat összegyűjtöttek. Majd igyál meg egy teát a közeli kastélyszállóban, vagy az óváros városrészben, ahol csodálatos építészeti remekművek vannak. Csodáld meg a faragásokat, motívumokat, lágy színeket. Időzz el a figyelmeddel rajtuk. Majd légy te magad a szépség. Gondolkozz el, hogy milyen jót cselekedhetnél, milyen önzetlen örömöt okozhatnál valakinek. Törődj valakivel. Hívjál fel valakit, akit régen láttál, és tudod hogy ideje egyedül él. Kérdezd meg hogy van. Menj el egy gyerekotthonba, és vidd el a gyerekeid nem használt ruhát, félredobott játékait. Etess madarakat, vigyél ételt a közeli kutyamenhelyre. Segítsd kivinni a szemetet a szomszéd néninek akinek fáj a lába. Szedjél szemetet, tisztítsd meg a közeli parkot. Tölts el egy órát önzetlen cselekedettel. Nem lesz választásod, magadat fogod figyelni, magadon fogsz gondolkodni, saját magad szépségéből fogsz töltődni. Estére látogass meg egy zongorakoncertet, vagy nézz meg egy szép színházi előadást. .

Próbálj ki egy ilyen napot. Ha teheted, akkor egész nap használj fejhallgatót, és hallgass relaxációs gyönyörű zenéket, kivéve az erdőben, ahol sok szép harmonikus hangot hallhatsz. Meglásd estére olyan boldogságot fogsz érezni, hogy úgy érzed majd elrepülsz. Ez nem varázslat, ez metafizika. Így működünk mi emberek. Megvárhatod amíg véletlenül több órát felszabadult figyelemmel eltöltesz egy szép helyen, és elkezded akaratlanul is a szépet megfigyelni. Hogy véletlenül egy olyan filmet nézel meg, amiben sok szeretet van. Hogy nyaraláskor egy szép helyre kerülsz. Vagy Isten egy olyan embert küld az életedbe aki tele van szeretettel. Megvárhatod, hogy a véletleneknek köszönhetően időszakonként megfigyeld a szépet, jót, szertetetet, - hogy időszakonként boldogságot érezz. Vagy kezedbe veheted tudatosan az életed. Felismerheted hogyan működik az elméd, az energia háztartásod, mit jelent a figyelmed. Hogy abból töltődsz, amit megfigyelsz. Ha a szépet figyeled meg, akkor estére szép leszel. Ha horror filmeket nézel, gyűlölködő, panaszkodó emberek társaságát választod, ha a városi dzsungel autózajos, koszos utcái között élsz, ahol egy fa sincs, - akkor estére érezni fogod az energiájukat, érezni fogod amit megfigyeltél. Szenvedni, szorongani fogsz. A figyelmeden van a hangsúly, a figyelmedtől függ a töltődésed. Szabad akaratod, hogy mire figyelsz!

Nem az a legnagyobb hasznod, hogy estére boldog leszel. Az csak a kezdet. Hogy elkezdesz boldogságot érezni nap, mint nap, az a csak a kezdet. Ha folyamatosan több héten, hónapon keresztül így cselekszel, akkor felébrednek olyan érzékszerveid, amelyekkel eddig nem találkoztál. Mindegy, hogy 70 éves vagy. Napról napra egyre több életenergia fog felhalmozódni benned, lassan emelkedni az aurádban a vízszint, áradni fog az életenergia. A tested, a DNS-ed ezt érzékeli. Ha tartósan képes vagy elérni egy magasabb szintet, akkor a tested változni kezd, átalakulsz. Jézus, Buddha így alakult át. Ez az út mindenki előtt nyitva van. Picit megfiatalodsz, erős immunrendszered lesz, érezni fogod az emberek érzelmeit, gondolataidon keresztül telepátiával beszélgetni fogsz Istennel. És ez csak a kezdet. Erre mind képes vagy, ha képes vagy tartósan minél több figyelmedet, minél szebb, csodálatosabb, szeretet teljesebb pontokra irányítani.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése