Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. június 1., péntek

Mindenkinek joga van, de felelossege senkinek.

Jógod van, de felelősséged is.


Manapság mindenki ismeri a jógait, elfeledvén a felelősségeit.
Olvastam a napokban hogy egy amerikai üzletben  egy nő lopni akart, de a tulajdonos rajtakapta és mivel a nő ellenállt, belerúgott, pedig nem lett volna jóga. Jóga csak a tolvajnak van. És elkezdték támogatni főleg a facebookon. Ilyen nem lehetséges, írták egyesek. Mások kifogásokba kapaszkodtak, hogy amit valójában lopni akart, annak az értéke csekélység. Hát kérdem én az ilyen embertől hogy akkor én is jöhetek haza hozzá hogy ilyen apró csekélységeket lopjak töle?

Ilyenkor kérdezem én hogy ezek az emberek gondolkoznak? A tolvajt nem támogatni kell hanem megbűntetni. Hogy leszokjon a lópásról. Ha ma támogatod, holnap lehet épp tőled fog lópni. És akkor látni szeretném az arcát ezeknek a támogatoknak.

Ezt a példát máshol is felismerjük.

A gyereknevelésben.


Neked mint szűlőnek, nem csak jógod van a gyerekeidhez, hanem te felelsz az ők biztonságáért, az ők etetéséért,  neveléséért.
És ha bármi olyant cselekszik ami helytelen, akkor nem támogatni kéne, hanem megtanítani a jóra. Főleg az iskolában, ahol ha a gyerek rossz eredményekkel jön haza, akkor a szülő a tanárt hibáztassa. Ebböl mit tanul a gyerek? Hogy ha én nem tanulok, akkor azért a tanár a hibás. Vagyis ezentúl még ennyit sem fog tanulni.

Párkapcsolatban.


Amikor egyik fél állandóan felhozza hogy neki jóga van erre vagy arra, de elfelejti a felelősségeit. Úgyanis nem csak jogai vannak hanem felelősségei is. Mert te felelős vagy a páród boldogságáért.
Igen. Mindenki felelős, ha nem is teljes mértékben de bizonyos része mindenkinek van a felelősségben amikor párkapcsolatban él. De sajnos ezt a legtöbben elfelejtik, és a felelősség helyett kifogásokkal állnak elé.
Ha egy párkapcsolatban csak egyik fél tesz nap mint nap a kapcsolatért, akkor abbol egy idő után már nem is érzik szükségét a másiknak, ellaposodnik a kapcsolat, és csak idő kérdése mikor fog magától vagy akár egy kivülálló segítségével összedölni ez az építmény. Ezért aztán valamelyikük, keres az eltereléshez, egy másfajta menekülési útvonalat, amiből kellemes érzések és boldog pillanatokat nyerhet. Ilyen az evés, drog, egy hobby vagy egy szerető. Attól függ ki mikor, meddig megy ... .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése