Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. február 10., szombat

A trófeagyűjtök tanítása.

Azt hogy ki mi akar lenni az életben, ő maga döntse el. Egyesek orvosok, mások tanárok, színézek, vagy egyszerű munkásember, kertész vagy állattenyésztő. A lényeg hogy azt csináld ami neked tetszik, amit szívesen megteszel minden egyes nap. A lényeg hogy ne árts másoknak, hanem arra törekedj hogy jó dolgokat cselekedj.

Sajnos a valóvilágban, nem mindenki így gondolkozik. Egyes emberek a mások érzéseivel szórakoznak, csak hogy a saját kényüket-kedvüket vagy mondhatni úgy is hogy a saját fantáziavilágukat kielégitsék. Ezek a trófeagyüjtök. 

Vannak akik vadászni mennek a vadonba és attól érzik jobban magukat ha egy nagy vadállatot, biztonságos távolságból le tudnak teríteni. Ezek általában EGOsérült emberek. Ők azt képzelik magukról hogy azzal hogy lelőnek egy vadállatot, erősebbek lesznek, nagyobbaknak tünnek majd. Mert az EGO-juk és a gőg bennűk, akkorává nőtte ki magát, hogy kezd nem elférni a kicsi agyukba. Nem gondolnak arra hogy lehet épp egy anyukát őlnek meg, ezáltal a lelőtt vadállaton kivül, még annak a kölykei is elpusztulhatnak. Meggondolatlan viselkedés? Vagy tán nem viszi annyira a sütnivalójuk? Vagy ha viszi is őket, a saját vágyaik kielégitése sokkal fontosabb, mint az hogy egy egész családot tönkretesznek, elpusztitanak.

Ők még hagyján. De van egy olyan réteg, amely úgyanezt teszi de ők teljesen másként. Ők nem a vadonba mennek puskával, hanem az emberek közé. Ők a boldogságót keresik. Boldogságűzök. És nem számít az sem hogy valakit megbántanak, vagy talán egy egész családot szétszedhetnek, ők akkor is vadásznak. Úgyanazon ókból mint a másik vadászok. Kell a trófea. Nem számít semmi egyéb, átgázolnak bárkin és bármin. Ők a Don Juanok. Persze ehhez szükség van az áldozataik segítségére is. Mert ha ezek a szegény parák, akiket áldozatnak nevezünk, ha lenne egy kis sütnivalójuk, nagyon könnyen észrevennék hogy épp egy ilyen vadász áldozataivá váltak.

Mert ezek a Don Juanok, jönnek, látnak, lőnek. Aztán visznek. Mindent. És az áldozatukról leszedik amit akarnak, vagy amire épp szükségük van, aztán továbbálnak, újabb áldozatot keresni. Mert nekik a trófeagyüjtés az igazi életmodjuk. És nem számít hogy családokat tesznek tönkre, még az sem hogy az áldozatok érzelmeivel szórakoznak, sőt egyeseket az őngyilkosságba kergetnek.

Ők az EGO-isták. Rajtuk kivül senki más nem számít.

Ezért légy résen amikor valaki rád vadászik. Mert nem biztos hogy azt veszi el töled, amit te szeretnél adni neki, de még az sem biztos hogy azt fogja neked adni, amit te elvársz tőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése