Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. február 10., szombat

A Don Juanok tanítása.

Mindenkinek volt már az életében olyan alkalom, amikor úgy érezte megtalálta a NAGY ŐT, az igazit. Aztán kis idő múlva a nagy Ő egyszerüen eltűnt, felszivodott, vagy talán idöközben rajöttél hogy nem is Ő az igazi. És tovább keresed azt amelyik az igazi. A nagy Ő. Ha már többször megtörtént veled, de te úgyanazt a sémát folytatod, akkor még nem tanultad meg a leckét, de az is meglehet hogy csak rossz emberekkel találkoztál. Ne csüggedj el. A választék, nagy, sőt óriási. Hiszen bárhol is élsz, a Főld bármely szegletében, biztosan találsz embert aki megfeleljen a te elvárásaidnak.

Valójában ez is egy lecke. Életlecke. Ami addig ismétlödik, amíg meg nem tanulod azt. Sőt egyre durvábban ismétlödik.

Úgyanis a Don Juanok, a fehér lóvon ülő daliás herceg aki a sárkányok karmai közül kiment téged, a mesékben a helyük. Hasonló a helyzet a Csipkerózsikákkal is. Ne téveszd össze a valóvilágot a mesékkel, csak ha a mesékben akarsz élni. De akkor nem itt van a helyed. 

Ez itt a való világ. 

Egy olyan világ amelyet te formálsz olyanná amilyenné akarod. Csak ezért dolgozni kell. És a dolgozáson nem azt értem hogy reggel elmész munkába és délután hazajössz. Nem. Hanem minden egyes nap tégy egy lépést, bármilyen kicsi is legyen az, de addig amig az álmaid megvalósitása felé haladsz, nem számit a sebesség, a lépések nagysága, csak tégy minden nap egy kicsit. Persze ha tudsz tehetsz többet is, de ne hamarkodj el semmit. Nem csak a mesékben történnek meg a csódák, a valóvilágban is, csak hinned kell magadban, és megdolgozni minden egyes lépésért. Mert minél nehezebben éred el az álmod, annál nagyobb lesz annak az értéke. Ha mindent csak úgy ajándékba kapnál az élettől, annak nem lenne értéke, csak elpazarolnád két marokkal.

Ne feledd. 
A boldogság nem egy úticél, hanem maga az út. 

Hasonló a helyzet az álmaid megvalósitásával és a nagy Ő megtalálásával is. 

Nem a nagy Ő megtalálása a lényeg, hanem találj egy olyan embert, akiböl lehet a nagy Ő, és ketten közösen kapjátok meg azt az útat, amelynek nem csak a végén lesztek egymás nagy Ő-i, hanem az egész úton nagy Ő-ként haladtok eggyütt, közösen, egymásért. 

És ha Te nagy Ő vagy a párod mellett, hidd el hogy Ő is azzá válik. 
Ha pedig nem így van, akkor neked nem Ő lesz a nagy Ő. Lépj tovább, addig amig rátalálsz arra akiböl ki tudod hozni a nagy Ő szerepét.

A lényeg hogy ne menekülj. Mert a legtöbben ezt teszik. Elmenekülnek máshova, más helységbe, országba, vagy netán az alkoholt vélik megoldásnak. Nem. Állj meg. Attól hogy elfutsz, vagy részegre iszod magad, még nem fogja senki megoldani a TE problémádat. A megoldás csak reád vár. És ha nem teszel semmit, addig ő szépen leül veled szemben, hogy láthasd őt minden egyes szemrebbenésedben. Türelmesen vár. Mégis egyesek inkább eltürik maguk mellett egész életükben, és szenvednek egy életen keresztül, mintsem valamit tennének, hogy megoldást kapjanak ellene. Teszik ezt kényelemböl, vagy félnek a változástól, a váltóztatástól, a bizonytalanságtól, és tovább ülnek és szenvednek, azt kérdezgetvén a családjuktól, vagy a barátoktól hogy mit vétettek ŐK ebben a kúrva életben hogy ennyit kell szenvedjenek? 

Ez is olyan mint az a mondás hogy: 
"Ha fáj, de nem változtatsz semmit, akkor még nem fáj eléggé."
De ne aggódj. A lecke csak rád vár, türelmesen. Ha pedig látja hogy megtagadod és nem akarod megtanulni azt, amit tanítani akar neked, újra megjelenik az életedben, egyre durvábban, erőteljesebben. A legtöbb jel betegségként üti fel az órrát az életünkben. Mert minden betegség egy jel, egy szimbólum. (Erröl még írok majd bövebben egy következö bejegyzésben.) Ami mutatni akar nekünk valamit. Hátha változtatunk a helyzetünkön. Mindaddig amíg vagy megtanulod, vagy belehalsz a saját szenvedésbe.
TE DÖNTESZ!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése