Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. április 6., péntek

A szerelem vak, de nem egy ok a tiszteletlenségre.

Soha ne kössél kompromisszumot olyan emberrel aki már többször bebízonyitotta, hogy megszegi az igéretét. 

A napokban olvastam egy cikket, amelyben azt hangoztatták hogy ha valakit szeretsz, akkor azt el kell fogadd olyannak amilyen. Ez részben helyes is. De mi van ha a másik fél aggressziv, ver vagy gyakran ütlegel téged? Esetleg nyilvánosan megaláz? Vagy akárcsak az is elég ha állandóan kiabál, olyan helyzetekben is amikor te nem is vagy hibás? És ha egyszerüen kihasznál téged? Ha csak akkor kellesz neki ha valamire szüksége van?

Úgyancsak a napokban hallottam egy történetet. Egyik fél, azért volt dühös és ordibált a másik félre, mert recsegett a telefonvonal. Hát úramisten, ha ordibálsz akkor megoldodik a problémád? Talán jobban fogod hallani a másikat, akiröl azt állítod hogy szereted? Nem hinném. Egyszerüen csak megtelt a pohár nálad, mert nem üritetted ki időben. És ez a te hibád, ne a másik félt hibáztasd. Úgyanis te épp kiöntötted a sok felgyülemlett feszültséget. És egy olyan személyre öntötted ki, akiröl azt állitod hogy a párod. Hát én nem ezt látom ilyen esetben. Te csak egyszerüen kihasználod a másik személyt. Mindegy hogy kukának nézed, vagy csak egy lehetöségnek, vagy egy jó üzletnek, csak használod őt.

STOP.
Ez igy nem helyes. Hiába vagy fülig szerelmes ebbe az emberbe. Még ha vannak kiskorú közös gyereked is vele, vagy esetleg közös banki hiteled, akkor se engedd hogy kihasználjanak. Hogy verjenek vagy megalázzanak. A szerelem csak akkor lehet kifogás ha mindkét fél számára kedvez. Úgyanis a házasság, de még egy egyszerű párkapcsolatban is, a felek alkut kötnek. IGEN. Úgyanis ez egy alkú, amely addig érvényes, ameddig a felek megbecsülik, tisztelik egymást, és nem probálják meg átverni. Mindenhol azt hangoztatják hogy az igaz szerelemben nincsenek feltételek, hogy ez örökké fog tartani. Hát ezek csak üres hazugságok, áltatások. 

Hát jó álmodozást kivánok. Úgyanis ilyen csak az álmokban lehetséges. 

Tudjátok, egy jó üzlet, addig müködik, amíg mindkét fél meg van elégedve és úgy érzi hogy tisztelik őt, nem hazudnak neki, és nem probálják átverni soha. Ha egyik fél úgy érzi hogy becsapták, vagy nem kapja meg a kellő tiszteletet, akkor már kezd befenekleni ennek az üzletnek. Itt a kérdés már csak az hogy mikor telik meg a pohár. Mielött egy üzletet megkötsz, a legfontosabb hogy meg kell bíznod a másik félben. Most pár napja kaptam egy emailt, amelyben egyik kliensem, arra kért hogy küldjek képet, pár növényröl, mert olvasta a neten hogy kicsik vagy gyengék a növények amiket küldök az online üzleten kapott rendelésekre. Előszőr is megköszöntem neki a bátorságát, mert sokan nem mernek kérni vagy kérdezni, mielött megkötnek egy üzletet, és utána megbánják. És csak útána küldtem képet és elmagyaráztam neki, hogy ha úgy érzi hogy mi nem vagyunk megbizhatóak, akkor semmi értelme üzletelni. Mert egy üzletben mindkét félnek bíznia kell a másikban hogy nem fogja átverni.

Így van ez a párkapcsolatban is. Addig amíg mindkét fél meg van elégedve, úgy érzi hogy tisztelik őt, megbecsülik és nem probálják átverni, addig még van folytatás. És légy annyira bátor hogy kérdezz. Mielött belemész egy komolyabb párkapcsolatba, sőt ha még gyerekeket is vállalsz, sokkal jobb ha előre tisztázzátok a feltételeket, minthogy utolag fény derüljön bizonyos dolgokra, amik nem tetszenének.

Persze még ott van a szerelem vak kifejezés is. Hát ez a szerelem vak, igen, ezzel egyetértek. Olyan mámoros állapot, amiböl sokan mire kikászálodnak, addigra már meg is kötték az alkut. Sajnos az ember a saját bőrén szokott tanulni. A kérdés hogy TE tanulsz a hibáidból? Vagy elköveted őket többször, csak hogy biztos legyél?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése