Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. április 11., szerda

Ne ködösits, mond el teljes igazat, tisztán, érthetően.

Ne ködösits, mond el a teljes igazat.

A napokban találtam, egy nagyon jó írást amit idézek:

"Vannak helyzetek, mikor ködösítünk... De miért? Hogy a másiknak ne fájjon annyira az igazság? Ki dönti el, hogy ez jó vagy rossz??? Aki elköveti a ködösítést... biztos úgy érzi így megment egy helyzetet. Vajon nem érzi, hogy a másik sejti... tudja.... érzi... mi az igaz... különösen mikor tudja, hogy élesebb az érzékelése??"  Szilvia S.

Manapság nagy divat ez a ködösités. Vagyis nem mondjuk ki a teljes igazat, azt remélvén hogy a köd örökre megmarad. Erre is talán a média tanított minket. De sajnos egyszer felszáll a köd, és akkor fény derül a teljes igazságra. Arra amit takargatni probáltál. Amit nem mondtál el, vagy talán nem merted elmondani a másiknak. Mert talán meg akartad ovni őt a fájdalomtól. Vagy nem akartad elvesziteni őt, mert még szükséged van rá. Ez is olyan mint az álarcos irásom, itt olvashatod.

Ha valakit szeretsz, és meg akarod tartani az életedben, akkor sose ködösits neki. Mert a köd mindig akkor száll fel, amikor a legkevésbé számítasz rá. Csak a vigjátékokban száll fel épp a megfelelő pillanatban. A valóságban mindig a legrosszabkor.

Egy idő után, annyira megszokja az ember a ködösitést, hogy már ez lesz a természetes, és az igazság kimondása pedig a rossz megoldás. Így megtanulunk állandóan félelemben élni, mert sosem tudhatod mikor száll fel a köd. 

Ezért ne hazudj soha, sem a párodnak, sem a szüleidnek, sem pedig a gyerekeidnek. Mert ha megtudják az igazat, akkor nemcsak a te becsületed, a szavad hihetösége, hanem egy egész világ fog összedölni a szemükben. Mert hittek neked, mert megbíztak benned. És felnéztek rád, mint egy igazmondora. És te elcseszted.

Mondj mindig ígazat, így nem kell rettegj soha, hogy felszáll a köd.
Mert a köd egyszer úgyis felszáll, és általában a legrosszabkor.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése