Keresés ebben a blogban

Printfriendly

2018. augusztus 1., szerda

Jin és jang félreértelmezve?

Jin és jang


Jin és Jang, vagy a jó és a rossz, vagy a menyország és a pokol.
Ez az írás Sámuel Jós-nak a kommentjére született meg válaszként.



Ime a komment, Sámuel Jós részéről: "Bocs, de ez MESE, hiszen világunk kétpólusú, jin & jang, azaz ffi és nő, éjszaka és nappal, jó és rossz. Persze az már más téma, hogy minden szubjektív, így a jó és a rossz is! De, ha ez nem lenne elég, akkor írom, hogy a világon MINDENNEK meg kell történnie, jónak és rossznak is. Tehát ha mindenki jónak születne, akkor ki végezné el a szükséges rosszat??? (a rossz szükséges ahhoz, hogy valóban tudjuk értékelni a jót!) Szóval az az első tévedésünk, amikor azt hisszük, hogy mindenki jónak születik!"

Éppúgy mint sokan mások, félreértelmezik a jin és a jang, avagy a jó és a rossz fogalmát. Abban a tévhitben élnek hogy vannak jó és vannak rossz emberek. Majd talán idővel megtanulják valamikor, hogy minden ember tiszta lappal születik. Csak útólag lehet belöle jó vagy rossz, jin vagy jang. Köszönöm neki az ötletet, úgyanis miatta született meg ez az írásom.

A jin és a jang megvan minden emberben. És mindenki szabadon dőntheti el, hogy melyiket részesíti előnyben. Melyiknek ad energiát, azzá válik. Ha a jónak, akkor jó ember lesz, ha a rossznak akkor rossz ember. Épp olyan mint az indián legenda a jó és a rossz farkasról. Itt olvashatsz egy előbbi írásomban.

Mert a lehetőség ott van mindenkiben. A döntés a miénk. Én dőntőm el, hogy most hogyan reagálok egy bizonyos dologra. Vagyis melyik farkast etetem. Aki pedig nem tudja ellenőrízni a reakcióit, annak még böven van mit tanulnia. Úgyanis nem irányíthatjuk, mi történik velünk, de azt igen, ahogyan reagálunk rá.

Ezért ne mondjad soha valakire hogy csak rossz ember. Nem. Mindenki lehet jó ember is. Csak akarnia kell. Döntenie, hogy ő jó vagy rossz akar lenni. 

TE légy jó ember!
Levviking

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése